Kongressmann Steven Palazzo får to motkandidater i primærvalget. (Foto: Cotton Puryear, Virginia National Guard Public Affairs)

Den republikanske kongressmannen Steven Palazzo har ertet på seg flere konkurrenter i Mississippi. Les mer om valget her!

Delstaten Mississippi arrangerer første runde av nominasjonen natt til tirsdag. Valglokalene stenger kl. 2 natt til onsdag, norsk tid og du kan følge opptellingen her.

Republikanernes nominasjon i distrikt 4

Steven Palazzo (R)

Distriktet omfatter de sørlige deler av staten, inkludert Hattiesburg og Gulfport. Regnskapsfører, veteran og delstatsrepresentant Steven Palazzo (f.1970) ble første gang valgt i 2010, da han slo ut en sittende demokrat. Han tok 68% i 2018.

Palazzo er en ganske gjennomsnittlig backbencher for hvem som helst som til enhver tid måtte sette agendaen for det republikanske partiet. Han har fått kritikk fra f.eks. Club for Growth for sin stemmegivning til fordel for hjemstaten og er gjennom flere år blitt beskyldt for å overdrive sin militærtjeneste i valgkamper.

Han utfordres av tre andre republikanere, men siden delstaten har to valgomganger, gjør ikke det nødvendigvis at han slipper lettere unna.

Robert Deming (R)

Trusselen kommer nok først og fremst fra advokat Robert Deming, som også driver et forsikringsselskap. I tillegg er han leder for bystyret i den mellomstore byen Biloxi.

Deming stilte mot Palazzo i 2016 også, men trakk seg før valget. Han anklager Palazzo for å være for passiv og skryter av innsparinger han har fått gjennom i Biloxi.

Han har samlet inn litt over hundre tusen dollar, men ca. 3/4 er lån fra egne konti.

Carl Boyanton (R)

Den andre utfordreren med penger er forretningsmannen Carl Boyanton. Han eier et selskap som selger frukt & grønt og på det meste hadde han rundt 100 ansatte.

Nå er storparten solgt, og Boyanton konsentrer seg om å forhandle kontrakter mellom bønder og butikker. Såvidt vites har han ingen politisk erfaring, men han er sterkt konservativ, med mye retorikk om å «drenere sumpen», akkurat som Trump.

Han har lånt kampanjen over 150,000 dollar, men knapt samlet inn noe fra andre.

I tillegg stiller Samuel Hickman, men han har ikke samlet inn nok til å være en faktor.