Mer

  Lindsey Graham til AmerikanskPolitikk.no: – Det vil stå mellom Bernie og Bloomberg

  Senator Lindsey Graham sier i et eksklusivt intervju til AmerikanskPolitikk.no at Joe Biden er godt likt i South Carolina, men at han neppe klarer å stå løpet ut.

  CHARLESTON, SOUTH CAROLINA: Her i South Carolina er det valgdag for demokratene, og tidligere visepresident Joe Biden leder på målingene. I Charleston får vi tak i Lindsey Graham, en av delstatens to republikanske senatorer, og gjør et kort intervju.

  Graham tror at en stor Biden-seier i kveld vil hjelpe stort, men ikke være nok.

  – En stor seier her vil gjøre at Biden fortsatt er relevant, men jeg tror han er på vei til å gå tom for penger. Super Tuesday kommer til å handle om penger.

  Biden var sent ute med å kjøpe TV-tid i noen av de 14 delstatene som stemmer på supertirsdagen 3. mars, og må håpe at et godt resultat i South Carolina vil føre med seg sårt trengte økonomiske midler.

  – Joe vil få sin del av delegatene på supertirsdagen, men uten penger blir det vanskelig å konkurrere, sier Graham. Derfor tror jeg det eneste aktuelle alternativet til Bernie blir Bloomberg.

  – Hører du mye fint om Biden når du er her nede?

  – Å ja. Biden er godt likt. Dette er ikke en sosialistisk delstat. Afroamerikanere er ganske konservative både sosialt og økonomisk, så sosialisme er ikke så stort her. Fra et demokratisk ståsted passer Biden delstaten godt. Han er en flott fyr, men energien er med Bernie.

  De siste dagene har det vært rykter om at mange republikanere planlegger å stemme på Bernie Sanders i dag.

  Primærvalget her er åpent for begge partier, og derfor kan republikanere stemme på Sanders hvis de mener det er han president Trump har størst sjanse til å slå i november.

  Graham tror ikke dette vil ha en stor effekt på valgresultatet.

  – Jeg har hørt det hele livet mitt og det skjer sjelden. 60 prosent eller mer av velgerne vil nok være svarte, og det vil nok virkelig hjelpe Biden at han fikk støtten til kongressmann Jim Clyburn.

  Graham ser for seg en stor Biden-seier i natt. Han tror allikevel ikke det vil være nok.

  – Joe er elsket av mange og står Obama nær, så jeg tror han får en stor seier i dag. Men når man ser framover er det bare for mange valg på kort tid. Hvis du ikke har penger, er det vanskelig.

  PS: Du hører mer fra intervjuet i podkasten «2020», samt i en valgkampdagbok fra valgdagen tilgjengelig på Patreon.com/ampol.

  Henrik Heldahl
  Henrik Heldahl
  Politisk journalist i Nettavisen og kommentator for AmerikanskPolitikk.no. En av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også