Mer

  Morgenkaffen torsdag 27. februar: Clyburn støtter Biden

  Det er 2 dager igjen til primærvalget i South Carolina, 5 dager igjen til supertirsdagen, og Morgenkaffen er servert. Podkastutgaven er tilgjengelig her.

  1. Biden med viktig støtteerklæring

  Demokratenes innpisker Jim Clyburn (D-South Carolina, 6. kongressdistrikt) kunngjorde onsdag at han støtter Joe Biden. Støtten fra Clyburn kom bare 3 dager før primærvalget i South Carolina, og er mer godt nytt for Biden som leverte en solid opptreden fra debattscenen natt til onsdag.

  Clyburns støtte regnes av FiveThirtyEight sin endorsement-måler for å være den mest verdifulle støtteerklæringen i feltet per nå. Biden og Clyburn har kjent hverandre lenge, og støtteerklæringen har vært ventet av mange den siste tiden. Likevel uttalte Clyburn så sent som på søndag at han fortsatt kunne ombestemme seg, ifølge The Post and Courier.

  2. Nye målinger fra South Carolina

  Det har kommet målinger fra East Carolina University og fra Clemson University i South Carolina, og Joe Biden leder på begge.

  Clemson-målingen:

  1. Joe Biden 35%
  2. Tom Steyer 17%
  3. Bernie Sanders 13%
  4. Elizabeth Warren 8%
  5. Pete Buttigieg 8%
  6. Amy Klobuchar 4%
  7. Tulsi Gabbard 2%
  8. Usikker 12%

  East Carolina-målingen (med endring fra forrige måling):

  1. Joe Biden 31% (+1)
  2. Bernie Sanders 23% (+1)
  3. Tom Steyer 20% (+5)
  4. Elizabeth Warren 8% (+1)
  5. Pete Buttigieg 6% (-3)
  6. Amy Klobuchar 2% (-5)
  7. Tulsi Gabbard 2%(+1)
  8. Usikker 8% (ingen endring)

  Av de 8 prosentene som enda ikke har bestemt seg kommer det frem at 36% av disse lener mot Biden, 27% lener mot Sanders, 14% til Steyer, 11% til Warren, 6% til Buttigieg, 3% til Klobuchar og 2% til Gabbard.

  FiveThirtyEights South Carolina-gjennomsnitt ser slik ut:

  1. Joe Biden – 31,1%
  2. Bernie Sanders – 21,4%
  3. Tom Steyer – 14,6%
  4. Elizabeth Warren – 8,2%
  5. Pete Buttigieg – 7,5%
  6. Amy Klobuchar – 3,6%
  7. Tulsi Gabbard – 3,2%

  3. Reklamekjøp til supertirsdagen

  Ifølge POLITICO skal Biden-kampanjen ha kjøpt tv-reklame for et sekssifret antall dollar, med hovedfokus rettet mot sørlige delstater som stemmer på supertirsdagen. Sammenlignet med de andre kampanjene kommer dog Bidens reklamekjøp til kort.

  Reklamene til den tidligere visepresidenten skal legges til programmer og kanaler med en stor andel svarte seere. Her vil Bidens kampanje også oppmuntre velgere til å forhåndsstemme.

  Det er liten tvil om at det er Mike Bloomberg og Tom Steyer som har satset tyngst på reklamekjøp til supertirsdagen. For Bloombergs del skal det dreie seg om kjøp til en verdi av 183 millioner dollar fordelt på de 14 supertirsdag-statene. Steyer følger et godt stykke bak med 35 millioner dollar. Det er fortsatt mer enn dobbelt så mye som Bernie Sanders har investert, med sine 13,5 millioner.

  Amy Klobuchar har kjøpt for 3.5 millioner, Pete Buttigieg bruker 1,6 millioner og fra Elizabeth Warren skal det dreie seg om 916 000 dollar.

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere. Morgenkaffen publiseres også som podkast: Du finner oss i podkastappen din sammen med 2020. Dersom du ønsker lørdagsutgaven av Morgenkaffen, så utgis den som eksklusiv podkast for patrons.

   

  Henrik Skotte
  Henrik Skotte
  Lektorstudent i historie og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også