Mer

  Valgkampstopp for Hickenlooper

  Det må endelig ha gått opp for John Hickenlooper hvor håpløse sjansene hans var da han besøkte Iowa State Fair på lørdag. Fire dager senere kom rapportene om at han kaster inn håndkleet.

  DES MOINES, IOWA: På papiret virket den tidligere Colorado-guvernøren godt egnet til å kjempe om nominasjonen. En moderat kar fra en lilla delstat med bakgrunn fra bardrift i Denver. Valkampmateriellet kunne etter hvert inneholde bilder av biljardspilling og øldrikking med tidligere president Barack Obama. I Iowa delte kampanjen ut plakater med slagordet «Stand Tall» og bokskjølere det stod «Change Is Brewing» på. På spørsmål fra AmerikanskPolitikk.no om hans foretrukne fair-food svarte han «deep fried beer», som ikke finnes.

  Da Hickenlopper omsider kunngjorde sitt kandidatur tilbake i mars var det imidlertid vanskelig å se en klar vei til nominasjonen. Hickenlooper prøvde seg med en advarsel om at sosialisme ikke er svaret for Det demokratiske partiet. Han ble buet av venstreaktivister i California, men fikk ikke nevneverdig ros av de moderate demokratene han prøvde å appellere til. På debattscenen falt han helt igjennom. Med meningsmålinger med en oppslutning på 0-1 % har det også vært klart en stund at han trengte et mirakel for å klare å kvalifisere seg til neste runde med tv-debatter i september.

  – Du kan ikke forutse fremtiden

  Lørdag formiddag møtte jeg ham totalt uforstyrret av potensielle Iowa-velgere på Iowa State Fair.

  «Jeg trodde jeg ville være en front runner innen nå,» sier Hickenlooper.

  Vi står utenfor landbruksbyggningen som huser den legendariske smørkua. Den er neste stopp på programmet til den tidligere Colorado-guvernøren. Det må allerede ha gått opp for ham at han feilberegnet både feltet med demokratiske presidentkandidater og sin egen stilling innad i partiet.

  «Men du kan ikke forutse fremtiden,» fortsetter han. «Det eneste man kan gjøre er å jobbe hardt.»

  Tiden er ute for Hickenlooper-kampanjen. Her fra Iowa State Fair lørdag formiddag. Foto: Are Tågvold Flaten, AmerikanskPolitikk.no

  Hickenlooper forteller deretter en historie om morens prøvelser – hun ble enke to ganger før hun fylte 40 – for å understreke viktigheten av å aldri gi opp.

  Som svar på spørsmål rundt ryktene om at han vurderer å stille som senatskandidat i Colorado, bedyrer han at fokuset hans er 100 % på den demokratiske nominasjonskampen.

  «Du vet ikke hvilke hindre du kommer til å møte i livet, men det er du som bestemmer hvordan de skal takles,» sier Hickenlooper.

  Fire dager senere var det over, og Hickenlooper stiller nå som senatskandidat i hjemstaten. Meningsmålingene der viser at han er favoritt til å vinne den demokratiske senatsnominasjonen.

   

  Foto: Undertegnede for AmerikanskPolitikk.no.
  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også