Kongresskvinnen Tulsi Gabbard fra Hawaiis 2. distrikt uttalte 11. januar 2019 at hun kommer til å kunngjøre sitt presidentkandidatur innen en ukes tid. Uttalelsen kom på CNNs «The Van Jones Show».

Tulsi Gabbard er kun 37 år gammel, men har allerede vært i Kongressen i seks år. Hun er tidenes første hindu i Kongressen, og er også den første der med bakgrunn fra Amerikansk Samoa. Gabbard ble i sin tid også tidenes yngste medlem av delstatshuset på Hawaii i en alder av 21. Hun trakk seg deretter for å tjenestegjøre i Irak. Krigsveteranen satt i lederskapet i Demokratenes nasjonale komité (DNC) etter hun ble valgt til Representantenes hus, men trakk seg for å drive valgkamp for Bernie Sanders mot Hillary Clinton i 2016. Gabbard trekker fram justisreform, klimaendringer og helsereform som viktige saker, mens «war and peace» trekkes frem som hennes desidert viktigste sak i 2020.

Gabbard ble sterkt kritisert for å ha møtt Syrias Bashar al-Assad i 2017, noe hun selv mente var viktig for å kunne oppnå fred for det syriske folk. Republican National Committee (RNC) svarte derfor på nyheten om hennes kommende kandidatur ved å omtale henne som «Assad’s mouthpience in Washington.» Gabbard vil kunne slite med oppmerksomheten i et bredt felt med mange prominente navn, men er utvilsomt et friskt pust.

Du leser mer om alle de som stiller i 2020 her.

Foto: Al Garman (CC BY-NC-ND 2.0).