Forretningsmann Foster Friess og finansminister Mark Gordon ligger jevnt foran nattens republikanske primærvalg.

Wyoming har et par primærvalg i natt, men bare ett av virkelig interesse: Den republikanske guvernørnominasjonen.

Valglokalene i Wyoming stenger kl.03:00 i natt, norsk tid.

Guvernør Matt Mead (R) kan ikke stille på ny i 2018 og seks kandidater kjemper om å få erstatte ham. Mead avløste en demokrat, men i det nåværende sterkt politiserte klimaet er vinneren her en solid favoritt i november.

Mark Gordon

Den eneste med et folkevalgt verv er finansminister og kvegbonde Mark Gordon. Han stilte til vervet i 2008, men tapte primærvalget. Så ble han utnevnt til vervet i 2012, da forgjengeren Joe Meyer døde. Gordon hadde ingen motstandere i 2014, så det er vanskelig å vurdere hvor god han er som politiker, men han har nå ikke klart å skremme vekk alle potensielle konkurrenter. I tillegg har han fått noe kritikk for å ha donert penger til demokratene for over ti år siden, samt tidligere støtte til miljøverngrupper; et stort fy-fy blant rurale republikanere i denne staten.

Foster Friess

Investor Foster Friess er en pussig skrue. Han vurderte lenge å utfordre senator John Barrasso samtidig som han lovpriste senatoren, men så droppet han ut en god stund. I april var han brått tilbake, denne gang i guvernørvalget. Han er søkkrik, men har ikke mye tilknytning til delstaten, og særlig ikke til det republikanske partiet her. I tillegg er han en sosialkonservativ i en delstat med klare liberalistiske trekk (han finansierte mye av Rick Santorums presidentkampanje i 2012). I valgkampen har det vært mye ullne svar og lite konkret, men det kan tenkes pengemakten vinner frem.

Harriet Hageman

Advokat og aktivist Harriet Hageman har bakgrunn som advokat for et søksmål delstaten anla mot det føderale skogbyrået, og nyter å plage miljøvernerne med sine konservative synspunkter. I tillegg var hun rådgiver for Liz Cheney, både i hennes tragiske forsøk på å bli senator i 2014 og hennes vellykkede kampanje for Huset i 2016. Hun har drevet den mest aggressive kampanjen og har i noen grad selvfinansiert.

Taylor Haynes

Kvegbonde og pensjonert urolog Taylor Haynes stilte i primærvalget mot Mead i 2014 og tok respektable 32% der. Han tilhører nok den svært ideologisk konservative fløyen av partiet og vil være den første svarte guvernøren i en ellers ganske kritthvit delstat. Haynes har ikke samlet inn særlig med penger, men satser på grasrotentusiasme.

Sam Galeotos

Forretningsmann Sam Galeotos støttes av tidligere kongresskvinne Cynthia Lummis, som satt i Huset frem til 2016. Hun var en forholdsvis moderat faktor, og Galeotos har da også drevet valgkamp som en veldig establishmentvennlig kandidat. Han har drevet flere nettsider inne reisebransjen og har fått kritikk for at sidene hans har gitt kundene mulighet for å kjøpe klimakvoter; nok et fy-fy i denne olje- og kullstaten.

I tillegg stiller forretningsmann Bill Dahlin, som vel nærmest er libertarianer.


Republikanerne har et nominasjonsvalg til det ledige vervet som finansminister, der to delstatssenatorer barker sammen.

Veteran og delstatssenator Leland Christensen stilte til Representantenes hus i 2016 og får konkurranse fra bonde, forretningsmann og delstatssenator Curt Meier. I tillegg stiller Ron Redo.


Det er også et republikansk primærvalg til stillingen som delstatsrevisor, der Cynthia Cloud avstår fra gjenvalg.

Her stiller revisor og finansdirektør for delstatsdomstolene Kristi Racines og pastor, fylkespartileder og delstatsrepresentant Nathan Winters.