ALLER FØRST

Tirsdag var det suppleringsvalg i Ohios 12. distrikt og primærvalg i Kansas, Michigan, Missouri og Washington, mens det var primærvalg på Hawaii lørdag. Nå på tirsdag er det primærvalg i Connecticut, Minnesota, Vermont og Wisconsin. Egne saker kommer valgdagen.

SENATET

Michigan: Den republikanske senatsnominasjonen ble vunnet av forretningsmann og veteran John James, som møter senator Debbie Stabenow (D) i november.

Washington: Første valgrunde ble vunnet av senator Maria Cantwell (D). Andreplassen tilfalt tidligere delstatspartiformann og nyhetsoppleser Susan Hutchison (R).

HUSET

Hawaii 1. distrikt: Den demokratiske nominasjonen til dette åpne, trygge setet ble vunnet av.

Kansas 2. distrikt: Den republikanske nominasjonen i dette åpne, moderat republikanske setet ble vunnet av forsvarskontraktør Steve Watkins, som møter demokratenes tidligere guvernørkandidat Paul Davis i november.

Kansas 3. distrikt: Den demokratiske nominasjonen i dette moderat republikanske setet ble vunnet av advokat Sharice Davids, som møter kongressmann Kevin Yoder (R) i november.

Michigan distrikt 6: Den demokratiske nominasjonen i dette svakt republikanske setet ble vunnet av lege Matt Longjohn. Han møter kongressmann Fred Upton (D) i november.

Michigan distrikt 8: Den demokratiske nominasjonen i dette svakt republikanske setet ble vunnet av tidligere assisterende forsvarsminister Elissa Slotkin. Hun møter kongressmann Mike Bishop (R) i november.

Michigan distrikt 9: Den demokratiske nominasjonen i dette åpne, moderat demokratiske setet ble vunnet av. Han/Hun møter forsikringskonsulent Candius Stearns (R) i november.

Michigan distrikt 11: Den republikanske nominasjonen i dette åpne, svakt republikanske setet ble vunnet av forretningskvinne Lena Epstein. Den demokratiske ble vunnet av tidligere føderalt assisterende finansminister Haley Stevens.

Michigan distrikt 13: Den demokratiske nominasjonen i dette åpne, trygge setet ble vunnet av advokat og tidligere delstatsrepresentant Rashida Tlaib. Nominasjonen til suppleringsvalget som ble avholdt samtidig, og som hadde færre kandidater ble derimot vunnet av lederen av Detroits bystyre, Brenda Jones.

New York 27. distrikt: Kongressmann Chris Collins (R) ble onsdag arrestert og siktet for innsidehandel. Collins sverger sin uskyld og vil kjempe for å renvaske seg, men vil forsøke å trekke seg fra gjenvalget. En komite håndplukket av Collins vil foreta nominasjonen av hans etterfølger.

Ohio 12. distrikt: Suppleringsvalget etter den avtroppede kongressmannen Pat Tiberi (R) ble vunnet av delstatssenator Troy Balderson (R), som slo fylkesarkivar Danny O’Connor (D) 50 – 49. De to møtes på ny i november.

Washington 3. distrikt: Første valgrunde i dette svakt republikanske setet ble vunnet av kongresskvinne Jaime Herrera Beutler (R). Andreplassen ble tatt av professor Carolyn Long (D).

Washington 8. distrikt: Første valgrunde i dette åpne vippesetet ble vunnet av delstatssenator Dino Rossi (R). På andreplass kom lege Kim Schrier (D).

DELSTATENE

Hawaii guvernør: Den demokratiske nominasjonen ble vunnet av sittende guvernør David Ige, som slo tilbake en seriøs utfordring fra kongresskvinne Colleen Hanabusa. Den republikanske nominasjonen ble vunnet av delstatsrepresentant Andria Tupola.

Kansas guvernør: Den demokratiske nominasjonen ble vunnet av delstatssenator Laura Kelly. Den republikanske er foreløpig uavklart, siden administrasjonsminister Kris Kobach har en ledelse på rundt 100 stemmer på guvernør Jeff Colyer og flere tusen forhåndsstemmer og provisoriske stemmer gjenstår å telle. Kobach, som leder departementet som er ansvarlig for å håndtere valg, vil avstå fra å involvere seg videre i prosessen.

Michigan guvernør: Den republikanske nominasjonen ble vunnet av justisminister Bill Schuette. Den demokratiske ble vunnet av tidligere delstatssenator Gretchen Whitmer.

Minnesota guvernør: Justisminister Lori Swanson (D) kan være i trøbbel, etter at en artikkel beskriver hennes påståtte utnytting av departementsansatte til å utføre politisk arbeide. Den slags er forbudt etter de strenge finansieringslovene for valgkamp og kan bety kroken på døra for Swansons kampanje, som allerede sliter etter påstander om at hennes viseguvernørkandidat, kongressmann Rick Nolan ikke har tatt varsler om seksuell trakassering på alvor.

Minnesota justis: Kongressmann Keith Ellison (D), som stiller til justisminister på tirsdag, beskyldes for vold mot sin tidligere kjæreste. Anklagene skal stamme fra 2017 og er svært alvorlige.