Demokraten Danny O’Connor og republikaneren Troy Balderson kjemper om seieren i Ohios 12. kongressdistrikt.

I natt er det suppleringsvalg i Ohios 12. distrikt, samt primærvalg i delstaten Washington.

OHIO

Pat Tiberi

Kongressmann og republikaner Pat Tiberi gikk av i januar for å ta en godt betalt jobb i lobbyistindustrien. Det ble holdt et ekstraordinært primærvalg i mai, samtidig med det ordinære og i natt møtes altså vinnerne derfra i et suppleringsvalg. Distriktet er (R+7), dvs. helt på grensen av det demokratene normalt ville konkurrere seriøst i, men lite ved amerikansk politikk har vært normalt i år. Valglokalene i distriktet stenger kl.01:30 i natt, norsk tid.

Troy Balderson

For republikanerne stiller bonde, bilforhandler og delstatssenator Troy Balderson. Han var favoritt fra det øyeblikket han meldte seg på, og tok seieren med drøye 29%, under 700 stemmer foran en langt mer konservativ kandidat. Han hadde på forhånd støtte fra Tiberi og de mer moderate kreftene i partiet, som har dominert i dette setet.

Danny O’Connor

Demokratene nominerte advokat og fylkesarkivar Danny O’Connor, som tok drøye 40% i sitt primærvalg i mai. Han har samlet inn godt med penger og demokratene har berettiget håp om å erobre dette setet, som syntes ute av rekkevidde da Tiberi holdt det, men som altså er mye mindre trygt i et suppleringsvalg med høy demokratisk entusiasme.

WASHINGTON

I natt er det primærvalg i delstaten Washington. Denne delstaten har samme valgsystem som California, der de to kandidatene med flest stemmer i primærvalget går videre til november, uavhengig av parti.

Jaïme Herrera Beutler

I det 3. distriktet (R+4), som dekker den sørvestlige del av staten, sitter kongresskvinne Jaime Herrera Beutler. Hun får konkurranse fra to ubetydelige republikanere, men skal greit ta førsteplassen i natt. Spørsmålet er hvem av demokratene hun får med til november.

Carolyn Long

For demokratene stiller fire kandidater, hvorav to seriøse. Den som har samlet inn mest fra andre er collegeprofessor Carolyn Long, som også har betalt for den eneste målingen av dette valget, tilbake i mars. Hun har også støtte fra det meste av partiapparatet og en haug fagforeninger.

David McDevitt

Advokat, forretningsmann og veteran David McDevitt har lånt kampanjen sin flere hundre tusen dollar og leder med det pengegaloppen. Han stilte også i 2016, og tok bare 10% den gang, men da brukte han ikke noe videre av egne midler. Han står trolig i overkant langt til venstre for dette distriktet, men kan ta seg videre.

I tillegg stiller matematiker Dorothy Gasque og forretningsmann og advokat Martin Hash.


I det 8. distriktet, som omfatter sentrale deler av staten, vestover til de østlige forsteder av Seattle, sitter den moderate republikaneren Dave Reichert. Han tar ikke gjenvalg og demokratene setter alle kluter til for å erobre dette vippesetet (R+0).

Dino Rossi

Republikanerne kommer til å nominere eiendomsmegler, delstatssenator og partiets guvernørkandidat i 2004 & 2008, Dino Rossi. Spørsmålet er hvem han får følge av i natt. Demokratene har fire kandidater, hvorav tre regnes som seriøse.

Shannon Hader

Den ene er lege og tidligere divisjonsdirektør for det føderale helsetilsynet CDC, Shannon Hader. Hun har ledet helsearbeide både innenlands og internasjonalt og har spesialisert seg innen epidemologi. Hun er den klart mest moderate i feltet.

Jason Rittereiser

Så har vi advokat Jason Rittereiser som har bakgrunn som distriktsanklager. Han er nå i privat praksis, der arbaidet sort sett dreier seg om arbeidsrett. Det har ledet til støtte fra en lang, lang liste fagforeninger. Han har gått langt i å kreve Trumps avgang og har kalt hans oppførsel overfor Putin for «landsforræderi».

Kim Schrier

Til sist kommer barnelege Kim Schrier. Hun ble innledningsvis anseett som favoritt, med støtte fra bla. Emily’s List og en hel haug fagforeninger og lokalpolitikere. Hennes legekontor har imidlertid blitt kritisert fra Rittereisers hold for ikke å gi tilstrekkelig medisinsk assistanse til de uten helseforsikringer. Svaret til Schrier er at dette er komplekst, og hovedgrunnen til at hun nå stiller til Kongressen. Så får vi se hvem velgerne tror på i natt.

I tillegg stiller forretningsmann Tom Cramer.