ALLER FØRST

Forrige uke var det primærvalg i Washington DC og påmeldingsfrist for delstatsverv i Florida. Denne uke er det påmeldingsfrist på Guam tirsdag og i Rhode Island onsdag. Tirsdag er det første runde i Oklahoma, andre runde i Mississippi & South Carolina og primærvalg i Colorado & Maryland & New York (føderale verv) & Utah – egne saker kommer tirsdag morgen.

SENATET

Utah: En måling fra delstatsuniversitetet gir Mitt Romney en 65 – 23 ledelse på Mike Kennedy foran tirsdagens primærvalg.

HUSET

Minnesota 5. distrikt: Det ekstraordinære demokratiske konventet i Minnesotas 5. distrikt søndag kveld norsk tid ga sin støtte til delstatsrepresentant Ilhan Omar. Konventet ble avholdt fordi kongressmann Keith Ellison (D) i siste liten stilte til justisministervalget, noe som førte til at flere andre politikere nå kjemper om nominasjonen her. Primærvalget avholdes 14. august.

New York 11. distrikt: En måling av den republikanske primærvalgkampen mellom kongressmann Dan Donovan og hans forgjenger Mike Grimm gir førstnevnte en 47 – 40 ledelse. En måling fra tidligere i måneden (før Trump gikk ut med støtte for Donovan), ga Grimm en 47 – 37 ledelse.

South Carolina 1. distrikt: Delstatsrepresentant Katie Arrington, som slo ut kongressmann Mark Sanford i det republikanske primærvalget for to uker siden, ble alvorlig skadet i en bilulykke natt til lørdag.

Washington DC: Kongresskvinne Eleanor Holmes Norton fikk greit renominasjon tirsdag.

DELSTATENE

Maine guvernør: Den demokratiske nominasjonene ble vunnet av justisminister Jane Mills. Resultatet ble gjort kjent onsdag, en drøy uke etter selve valget. I tillegg til det nye valgsystemet er Maine kjent for å telle svært sakte og omstendelig.

Missouri viseguvernør: Guvernør Eric Greitens avgang og viseguvernør Mike Parsons opprykk har ført til problemer i delstaten, fordi lovene for å erstatte viseguvernørembetet er uklare. Parson har utnevnt delstatssenator Mike Kehoe til jobben, men demokratene har gått til sak for å få arrangert et suppleringsvalg.

New York guvernør: Advokat og tidligere demokratisk borgermester i Syracuse, Stephanie Miner stiller til guvernør som uavhengig.

South Carolina guvernør: En måling fra Trafalgar av det republikanske primærvalget gir guvernør Henry McMaster en solid 60 – 31 ledelse på forretningsmann John Warren foran primærvalget tirsdag. En annen måling fra Warrens kampanje har ham imidlertid i føringen med 46 – 42 over McMaster.