DCs delegat til Kongressen, Eleanor Holmes Norton.

I natt avholdes primærvalget til den demokratiske nominasjonen i USA hovedstad.

Washington DC, eller District of Columbia, som byen formelt heter, har vært bunnsolid demokratisk i mange, mange år. Til tross for at byen ikke er så dominert av afroamerikanere som den engang var, er storparten av den hvite befolkningen føderalt ansatte og overveiende progressive demokrater eller til nød moderate republikanere – og Trump tok da også bare 4% her. Valglokalene stenger kl.

Eleanor Holmes Norton

Distriktet har siden 1991 vært representert av advokat og jussprofessor Eleanor Holmes Norton. Hun har passert 81 og er stort sett rutinemessig blitt gjenvalgt, ofte uten republikansk motstand, til tross for at hun har hatt et par småskandaler i løpet av sin lange embetstid; alt fra manglende skattebetaling til bulking av en parkert bil. Politisk har hun vært en ganske standard sentrum-venstre demokrat.

Kim Ford

Hun utfordres i år av Kim Ford, som tjenestegjorde som assisterende utdanningsminister under Barack Obama. Ford er en mer progressiv og aktivistisk kandidat, men hennes kandidatur er mest fokusert på at det nå er på tide med nye tanker og nye koster. Hun har ikke samlet inn så mye penger, og den politiske støtten har i stor grad uteblitt, men hun er den mest seriøse utfordreren Norton har hatt på lenge.