ALLER FØRST

Denne uken gikk påmeldingsfristen ut i Alaska, Arizona, Kansas, Vermont, Wisconsin og Wyoming. I tillegg hadde begge partier delstatskonvent i Minnesota, mens demokratene hadde sitt delstatskonvent i Massachusetts og begge steder ble kandidater luket ut. Denne uken er det påmeldingsfrist på Hawaii og i Massachusetts og Minnesota. Videre er det årets travleste primærvalgdag, med første runde i Alabama, Mississippi og South Dakota og primærvalg i California, Iowa, Montana, New Jersey og New Mexico. Egne saker kommer tirsdag morgen!

SENATET

Rhode Island: Tidligere senator og guvernør Lincoln Chafee vil allikevel ikke utfordre senator Sheldon Whitehouse i det demokratiske primærvalget.

HUSET

Pennsylvania distrikt 7 & 15: Det demokratiske partiet har nominert sine kandidater til suppleringsvalgene i PA-7 og PA-15 og de valgte de to som vant primærvalgene 22. mai i de nye distriktene som ligner mest på de gamle. For PA-7 nominerte de Mary Gay Scanlon, som vant nominasjonen i det nye PA-5 og i PA-15 valgte de Susan Wild, som vant nominasjonen i det nye PA-7. Valgene vil foregå samtidig med det ordinære mellomvalget 6. november, men følger altså de gamle, utdaterte distriktslinjene som delstatens høyesterett opphevet tidligere.

South Dakota: En måling forut for tirsdagens republikanske primærvalg gir tjenestekommisjonær Dusty Johnson ledelsen med 42%, mot 23% for Shantel Krebs og 13% for Neal Tapio.

Virginia 5. distrikt: Kongressmann Tom Garrett (R) har endelig satt en stopper for rykteflom og bisarr vingling. Han kunngjorde mandag at han var alkoholiker og allikevel ikke ville stille til gjenvalg. Republikanerne i distriktet hadde et nominasjonsmøte lørdag og valgte forretningsmann Denver Riggleman som sin kandidat.

DELSTATENE

California guvernør: Republikanernes guvernørkandidat i 2014, Meg Whitman har gitt sin støtte til den demokratiske tidligere borgermesteren i LA, Anthony Villaraigosa foran tirsdagens primærvalg. Whitman vurderer trolig valget dithen at den forholdsvis moderate Villaraigosa, som har ligget på tredjeplass på de siste målingene, er den eneste som har sjansen til å stoppe den mer progressive viseguvernøren Gavin Newsom (D) fra å vinne i november.

Minnesota guvernør: Tidligere guvernør Tim Pawlenty (R), som prøver å gjøre comeback, har valgt sittende viseguvernør Michelle Fischbach til sin viseguvernørkandidat. Fischbach var leder for delstatssenatet, men rykket opp da den valgte viseguvernøren Tina Smith (D) ble utnevnt til Senatet som erstatning for Al Franken. Det republikanske delstatskonventet ga ellers støtte til fylkesråd og partiets kandidat i 2014, Jeff Johnson som guvernørkandidat, men det blir et nominasjonsvalg her i august.

Minnesota guvernør: Demokratene valgte, noe overraskende, å gi sin støtte til delstatsrepresentant Erin Murphy, men også her blir det et primærvalg, da kongressmann Tim Walz på forhånd hadde gjort det klart at han ville kjempe videre. Delstatsrevisor Rebecca Otto, som ble slått ut i første runde, hadde på forhånd sagt hun ville akseptere konventets dom, mens justisminister Lori Swanson, som overraskende tapte konventets støtte til justisministerjobben, ryktes å vurdere å stille til guvernør i stedet. Påmeldingsfristen er på tirsdag.

Missouri guvernør: Republikaneren Eric Greitens trakk seg fredag, etter knapt halvannet år som guvernør. Avgjørelsen kom etter flere skandaler og etterforskninger. Viseguvernør Mike Parson (R) rykker opp.

South Dakota guvernør: En måling forut for tirsdagens republikanske primærvalg gir dødt løp: 45% til kongresskvinne Kristi Noem og 44% til justisminister Marty Jackley.