Michael Cloud blir valgt til Kongressen 30. juni.

Lørdag 30. juni avholdes det suppleringsvalg til det 27. kongressdistrikt i Texas. Setet ble tomt da kongressmann Blake Farenthold trakk seg i april.

Valglokalene i Texas stenger kl.03:00 natt til søndag. Distriktet er klart republikansk (R+13) og hele valget er i grunnen en formalitet.

R. Blake Farenthold

En av Kongressens sleskeste medlemmer, republikaneren Blake Farenthold hadde flere mindre skandaler bak seg da det ble kjent at han hadde brukt skattebetalernes penger til å betale seg ut av et søksmål om seksuell trakassering. Farenthold kunngjorde at han ikke ville stille til gjenvalg og for å unngå en separat etterforskning fra Husets etikkomite gikk han av i april.

Det må derfor holdes suppleringsvalg, og slike valg i Texas avholdes etter den såkalte Louisiana Top Two-modellen, der alle stiller mot alle og dersom ingen tar over 50%, går de to med flest stemmer videre til en andre runde.

Michael Cloud

Nå har det seg imidlertid slik at nominasjonen til den ordinære embetsperioden, som starter i januar 2019, allerede er avsluttet. Republikanerne nominerte forretningsmann og tidligere fylkespartileder Michael Cloud, som beseiret advokat og vannkommisjonsleder Bech Bruun 61-39 i andre runde i mai. Bruun har gitt sin støtte til Cloud og driver ikke aktiv valgkamp, selv om han blir stående på stemmeseddelen.

I tillegg stiller en annen republikaner, tre demokrater (inkludert partiets kandidat til høsten, tidligere kongressrådgiver Eric Holguin), en libertarianer og to uavhengige kandidater. Som nevnt er setet klart republikansk, og alt annet enn en klar seier til Cloud allerede i første runde vil komme som en stor overraskelse.

Trygt republikansk.