ALLER FØRST

Forrige tirsdag var det nominasjon i Arkansas, Georgia, Kentucky og Texas (andre runde) og fredag gikk påmeldingsfristen ut i Washington – klikk for å se resultatene. Det er påmeldingsfrist i Arizona på onsdag, i Vermont på torsdag og i Alaska, Kansas, Wisconsin og Wyoming fredag. På lørdag har begge partier delstatskonvent i Minnesota, mens demokratene har sitt delstatskonvent i Massachusetts. Vi har ellers begynt å bevege oss inn i den tiden av sesongen der mesteparten av nyhetene vil være oppsummering av valgresultater.

SENATET

Washington: Tidligere delstatspartiformann Susan Hutchison (R) stiller mot senator Maria Cantwell. Dermed har republikanerne endelig en seriøs kandidat til vervet, selv om Cantwell skal være trygg.

HUSET

Kentucky 6. distrikt: Det demokratiske nominasjonsvalget tirsdag ble vunnet av veteran Amy McGrath.

Texas 2. distrikt: Andre runde av det republikanske primærvalget i dette åpne distriktet ble vunnet av veteran Dan Crenshaw.

Texas 5. distrikt: Andre runde av det republikanske primærvalget i dette åpne distriktet ble vunnet av delstatsrepresentant Lance Gooden.

Texas 6. distrikt: Andre runde av det republikanske primærvalget i dette åpne distriktet ble vunnet av fylkestakstmann Ron Wright.

Texas 7. distrikt: Andre runde av det demokratiske primærvalget i dette marginalt utsatte distriktet ble vunnet av advokat Lizzie Fletcher.

Texas 21. distrikt: Andre runde av det republikanske primærvalget i dette åpne distriktet ble vunnet av advokat Chip Roy. Demokratene nominerte forretningsmann Joseph Kopser.

Texas 23. distrikt: Andre runde av det demokratiske primærvalget i dette vippedistriktet ble vunnet av veteran Gina Ortiz Jones.

Texas 27. distrikt: Andre runde av det republikanske primærvalget i dette åpne distriktet ble vunnet av forretningsmann Michael Cloud. Samtidig har taperen, advokat Bech Bruun kunngjort at han ikke vil drive valgkamp foran suppleringsvalget 30. juni. Dermed skal alt være duket for Cloud.

Texas 32. distrikt: Andre runde av det demokratiske primærvalget i dette marginalt utsatte distriktet ble vunnet av advokat Colin Allred.

Virginia 5. distrikt: En pussig sak har gått for seg i dette vippedistriktet denne uken. Først gikk stabssjefen til kongressmann Tom Garrett (R) av på dagen, deretter begynte ryktene å svirre om at Garrett selv ville gå av. At det ble innkalt til pressekonferanse hjalp ikke akkurat på rykteflommen. I en bisarr, ufokusert opptreden gjorde Garrett det klart at han kom til å fortsette, men at han hadde vurdert å ikke stille på ny, etter sigende pga. problemer han hadde hatt med å hjelpe sudanesiske flyktninger i distriktet. På fredag kom imidlertid denne historien, som portretterer kongressmannen med familie som en heller usympatisk gjeng, som behandler sine kongressansatte som tjenere.

DELSTATENE

Georgia guvernør: Det republikanske nominasjonsvalget tirsdag ble vunnet av viseguvernør Casey Cagle (39%) og administrasjonsminister Brian Kemp (26%), som går videre til andre runde. Demokratene nominerte delstatsrepresentant Stacey Adams.

Iowa guvernør: Den demokratiske delstatssenatoren og guvernørkandidaten Nate Boulton trekker seg pga. beskyldninger om seksuell trakassering.

New York justis: Assisterende justisminister Barbara Underwood (D) vil fungere ut embetsperioden til Eric Schneidermann (D), som måtte gå av pga. beskyldninger om vold mot flere tidligere kjærester.

South Dakota admin: Republikanernes kandidat Will Gardner har droppet ut av valgkampen etter beskyldninger om seksuell trakassering. Mannen han beseiret på delstatskonventet, sittende administrasjonsminister Al Jaeger har i stedet bestemt seg for å stille som uavhengig. Det republikanske partiet i delstaten vil støtte en uavhengig kandidat, men det er usikkert om det blir Jaeger eller noen andre.

Texas guvernør: Den demokratiske guvernørnominasjonen ble vunnet av tidligere fylkessheriff Lupe Valdez.