ALLER FØRST

Tirsdag var det nominasjonsvalg i Indiana, North Carolina (1. runde), Ohio og West Virginia – se de respektive delstatssidene for fullstendige resultater. Førstkommende tirsdag er det nye primærvalg i Idaho, Nebraska, Oregon og Pennsylvania og vi har egne saker ute tirsdag morgen. Fredag er det påmeldingsfrist i Washington og lørdag har demokratene i Connecticut sitt partimøte, som ganske sikkert vil luke ut noen kandidater.

SENATET

Indiana: Republikanerne nominerte forretningsmann og tidligere delstatsrepresentant Mike Braun til å utfordre senator Joe Donnelly (D) i november.

Ohio: Republikanerne nominerte kongressmann Jim Renacci til å utfordre senator Sherrod Brown (D) i november.

West Virginia: Republikanerne nominerte justisminister Patrick Morrisey til å utfordre senator Joe Manchin (D) i november.

HUSET

Arizona 8. distrikt: Tidligere delstatssenator Debbie Lesko (R), ble sverget inn i Representantenes hus på mandag.

Kansas 2. distrikt: Tidligere Speaker i delstatshuset, Doug Mays (R) stiller i dette åpne distriktet.

North Carolina 9. distrikt: Predikant Mark Harris slo ut kongressmann Robert Pittenger i det republikanske primærvalget tirsdag. Pittenger er dermed den første kongressmannen i år som blir ydmyket av egne velgere – og erfaringsmessig ikke den siste.

Pennsylvania 15. distrikt: Kongressmann Charlie Dent (R) gikk av fredag. Det blir ikke noe suppleringsvalg før i november, samtidig med det ordinære valget.

DELSTATENE

Alaska guvernør: Guvernør Bill Walker (U) stiller I det demokratiske primærvalget. Dersom han vinner det, kan han igjen stille som uavhengig kandidat uten demokratisk motstand i november.

Maryland guvernør: Den demokratiske guvernørkandidaten Kevin Kamenetz, som var leder av fylkesrådet i Baltimore, døde torsdag av hjertestopp.

Missouri guvernør: Delstatshuset i Missouri innkalles til møte 18. mai for å vurdere å reise riksrett mot guvernør Eric Greitens (R).

New York justis: Delstatens justisminister Eric Schneiderman (D) gikk av tirsdag etter at fire kvinner anklaget ham for å ha vært voldelig mot dem mens de var i et forhold med ham.

Ohio guvernør: Republikanerne nominerte tirsdag justisminister Mike DeWine som sin guvernørkandidat i november. Demokratene nominerte tidligere justisminister Richard Cordray.