Predikanten Mark Harris detonerte årets første valgbombe da han slo ut kongressmann Robert Pittenger i det republikanske primærvalget i North Carolinas 9. distrikt i natt.

Her følger en kjapp oppsummering av nattens nominasjonsvalg i delstatene Indiana, North Carolina, Ohio og West Virginia. For fullstendige resultater, klikk på linkene til de respektive delstatssidene.

SENATET/GUVERNØR

Den republikanske senatsnominasjonen i Indiana ble vunnet av forretningsmann og tidligere delstatsrepresentant Mike Braun, som nå skal møte senator Joe Donnelly (D) i november.

Den republikanske senatsnominasjonen i Ohio ble, som ventet, vunnet av kongressmann Jim Renacci, som får en tøff oppgave med å skulle beseire senator Sherrod Brown (D) i november.

Den republikanske senatsnominasjonen i West Virginia ble vunnet av justisminister Patrick Morissey. Han går nå opp mot senator Joe Manchin (D), som har vist seg vanskelig å slå i denne ellers svært Trump-vennlige delstaten.

I Ohio ble den republikanske guvernørnominasjonen, som ventet, vunnet av justisminister Mike DeWine, mens den demokratiske ble vunnet av tidligere justisminister Richard Cordray.

NOMINASJONER TIL HUSET

I Indianas 2. distrikt (R+11) ble den demokratiske nominasjonen vunnet av tidligere helseforretningsmann Mel Hall, som muligens kan gi kongresskvinne Jackie Walorski (R) konkurranse til høsten; vi har foreløpig dette setet som trolig republikansk.

I det åpne 4. distriktet, vant bonde og delstatsrepresentant Jim Baird den republikanske nominasjonen. Distriktet er (R+17), så han er i praksis klar for Kongressen.

Det er også forretningsmann og veteran Greg Pence, som er storebror av den sittende visepresidenten. Pence vant nattens republikanske primærvalg i det 6. distriktet (R+18) greit.

Til sist har vi det demokratiske primærvalget i det 9. distriktet (R+13), som ble vunnet av advokat Liz Watson. Vi holder også dette setet som trolig republikansk.


I North Carolina, ble den demokratiske nominasjonen i det 2. distriktet (R+7) vunnet av tidligere fylkesråd og delstatsrepresentant Linda Coleman. Den republikanske kongressmannen George Holding venter i november og vi har dette som trolig republikansk.

I det 3. distriktets republikanske batalje endte det med seier til kongressmann Walter Jones. Demokratene brydde seg ikke med å stille noen her, så vi kan bare gratulere Jones med gjenvalget.

I det 5. distriktet (R+10) endte det demokratiske primærvalget med seier til bystyremedlem D. D. Adams. Hun skal kjempe mot den republikanske kongresskvinnen Virginia Foxx og vi har dette som trolig republikansk.

Årets første bombe kom altså i det 9. distriktet (R+8), der den republikanske kongressmannen Robert Pittenger tapte for predikant Mark Harris på andre forsøk. Det blir et spennende oppgjør mot den velfinansierte demokraten Dan McCready i november.


I Ohio ser det ut til at den republikanske nominasjonen til suppleringsvalget til det 12. distriktet i august ble vunnet av delstatssenator Troy Balderson, som tok en syltynn seier over bystyremedlem i Liberty Township, Melanie Leneghan. Den demokratiske nominasjonen ble vunnet av advokat og fylkesarkivar Danny O’Connor. Distriktet (R+7)var ganske så trygt for avgåtte Pat Tiberi (R), men vi har suppleringsvalget som bare svakt republikansk.

I det 5. distriktet (R+11) ble kongressmann Bob Latta (R) greit renominert.

Den republikanske nominasjonen til det 16. distrikt (R+8) ble vunnet av forretningsmann og tidligere fotballproff Anthony Gonzalez. Vi har distriktet som trolig republikansk.


Til sist har vi West Virginia, der den demokratiske nominasjonen til det 2. kongressdistrikt ble vunnet av forretningskvinne og tidligere diplomat Talley Sergent. Vi har dette setet som trolig republikansk.

Den republikanske nominasjonen i det 3. distriktet ble vunnet av bisonfarmer, eiendomsforvalter og innpisker i delstatshuset, Carol Miller. Den demokratiske ble, som ventet, vunnet av veteran og delstatssenator Richard Ojeda. Dette distriktet vurderer vi som svakt republikansk.