Et bilskilt artikkelforfatteren avbildet i North Carolina i 2012.

I natt er det primærvalg i den mellomstore delstaten North Carolina. Det er ingen senats- eller delstatsvalg i år og ingen av de 13 kongressdistriktene er åpne.

Valglokalene i North Carolina stenger kl. 01:30 i natt og du kan sjekke resultatene her. Selv om det ikke er noen åpne seter, er det fortsatt noen primærvalg av interesse.

Det 2. distriktet ligger sentralt i staten, og holdes av republikaneren George Hol­ding, som tok 57% i 2016. To seriøse demokrater kjemper om nominasjonen.

Linda Coleman

Den mest kjente er utvilsomt Linda Coleman, som var partiets kandidat til viseguvernør både i 2012 og 2016, og som tapte knepent begge ganger. Hun jobbet i mange år i diverse administrative stillinger, før hun ble fylkesråd og deretter delstatsrepresentant i tre perioder. Hun ble utnevnt til delstatens personaldirektør i 2009. Coleman er moderat og establishment, men i en alder av 68 vil mange mene at det er i seneste laget å starte en kongresskarriere og hun har da også hengt etter i pengeinnsamlingen.

Ken Romley

Tidligere teknologidirektør Ken Romley er hovedmotstander. Han var inntil nylig direktør for et firma som lager software for markedsføring. Før det skapte og solgte han tre foretak i området. Han har imidlertid null politisk eller folkevalgt erfaring, men er til en viss grad hypet av lokale demokrater og har bra med penger på bok (dog stort sett selvfinansiert). Politisk står han til venstre for Coleman.

I tillegg stiller veteran Wendy Ella May.


Det 3. distriktet omfatter mesteparten av kyststrøkene nord for Wilmington, helt opp til delstatsgrensen mot Virginia.

Walter Jones

Her sitter republikaneren Walter Jones. Han var opprinnelig demokrat, men byttet parti og vant setet i 1994. Jones har selv erklært at han liker å være «a pain in the ass to people», og han har da også vært i konstant krangel med lederskapet i Huset i over ti år nå. Han (og hans far før ham) har imidlertid rukket å bli en institusjon i området og det skal mye til før han kastes av velgerne.

Scott Dacey

Jones utfordres internt av fylkesråd i Craven County, Scott Dacey, som har samlet inn mer penger enn ham. Dacey, som også har bakgrunn fra Det hvite hus under Bush senior, har i valgkampen forsøkt å klistre Jones til de upopulære nasjonale demokratene, særlig på skatt. I det sivile er han deleier i et eiendomsfirma og driver et lobbyfirma i DC som representerer indianerstammer.

I tillegg stiller datatekniker og veteran Phil Law, som tok 20% mot Jones i 2016, men som ikke har samlet inn så mye i år. Han kan dog gi Jones seieren ved å splitte proteststemmene.


Det 5. distriktet omfatter det nordvestlige hjørnet av staten, og besittes av den dypt konservative republikaneren Virginia Foxx. Hun begynner å komme langt opp i årene og demokratene håper å kunne ta setet i år, dersom bølgen inntreffer.

D D Adams

To kandidater kjemper om den demokratiske nominasjonen; den ene er bystyremedlem i Winston-Salem D. D. Adams, som første gang ble valgt til bystyret i 2009. Hun ble pensjonist i 2013, etter nesten førti år i diverse posisjoner for Johnson Controls, ett av verdens største firmaer. Politisk er hun forholdsvis moderat.

Jenny Marshall

Den andre er aktivist og lærer Jenny Marshall. Hun har gjennom mange år vært aktiv i partiarbeid og fafgoreninger og deltatt i flere valgkamper som frivillig. Hun står klart til venstre for Adams, men har ikke selv noen folkevalgt erfaring.


Det 9. distriktet ligger i de sørlige, sentrale strøk og utgjør en lang, tynn linje langs deler av delstatsgrensen mot South Carolina.

Robert Pittenger

Kongressmann Robert Pittenger ble første gang valgt etter et særs grisete primærvalg i 2012 og tok 58% i 2016. Dette distriktet ble beordret nytegnet og mye av velgergrunnlaget var ukjent for ham i forrige valg, men Pittenger håper å være på litt mer solid grunn i år. I tillegg ble en føderal etterforskning av hans tidligere eiendomsfirma avsluttet i mai 2017, uten at noen tiltale ble reist.

Mark Harris

Han utfordres internt av pastor Mark Harris, som kom styggelig nær å danke ut Pittenger i 2016; han tapte med bare 134 av over 26.000 avlagte stemmer. Den dypt verdikonservative Harris stilte også til Senatet i 2014, men tok bare 18% i det republikanske primærvalget.

I tillegg stiller bankmann Clarence Goins.