ALLER FØRST

Fredag var det påmeldingsfrist til føderale valg i Florida. Tirsdag går påmeldingsfristen ut på Virgin Islands, mens valgsyklusen for alvor starter, med nominasjonsvalg i Indiana, North Carolina (1. runde), Ohio og West Virginia – egne saker vil bli postet tirsdag morgen. I Ohio er det dessuten primærvalg for suppleringsvalget i det 12. distriktet, som har stått tomt siden januar. Lørdag er det republikansk partimøte i Connecticut, der flere kandidater trolig vil bli luket ut.

SENATET

Minnesota: Den forholdsvis nyoppnevnte senatoren Tina Smith har en utfordrer til den demokratiske nominasjonen. Richard Painter er en tidligere advokat med bakgrunn fra Det hvite hus – under president George W. Bush. Han har senere markert seg som såkalt #nevertrump, dvs. en sterkt Trump-kritisk republikaner, og har nå altså bestemt seg for å stille til valg som demokrat.

HUSET

California 29. distrikt: Kongressmann Tony Cardenas (D) er anmeldt og under etterforskning for å ha forgrepet seg på en mindreårig, men nekter hårdnakket for påstandene, som skal være fremsatt av datteren til en tidligere ansatt.

Colorado 5. distrikt: Kongressmann Doug Lamborn (R), som ble kastet av stemmeseddelen av delstatens Høyesterett, tok mandag saken til en føderal domstol og allerede tirsdag var han gjeninnsatt. Saken ble anket, men den 10. appelldomstolen avslo torsdag å høre anken.

Florida 9. distrikt: Tidligere kongressmann Alan Grayson, som tapte primærvalget til senatsnominasjonen i 2016, vil stille mot kongressmann Darren Soto i det demokratiske primærvalget. Grayson er meget velstående, men også svært kontroversiell (tenk en venstrevridd Trump) så det skal bli interessant å se hvordan dette går.

Pennsylvania 7. & 15. distrikt: Guvernør Tom Wolf (D) har bestemt at det blir ikke noe suppleringsvalg i dette distriktet før i november, samtidig med det ordinære valget. Dette gjelder presumptivt også for det 15. distriktet, der kongressmann Charlie Dent (R) går av i løpet av måneden.

DELSTATENE

Louisiana adm: Louisianas administrasjonsminister Tom Schedler (R) er blitt anklaget for seksuell trakassering. Han har tidligere meldt at han ikke tar gjenvalg, men vil nå gå av tirsdag 8. mai og vil foreløpig bli erstattet av assisterende administrasjonsminister Kyle Ardoin. Det blir et suppleringsvalg til vervet i november.

Minnesota guvernør: Tidligere viseguvernør Carol Molnau (R), som to ganger ble valgt på stemmeseddelen med tidligere guvernør Tim Pawlenty (R) har gått ut med støtte til Pawlentys rival i årets nominasjonsvalg, fylkesråd Jeff Johnson (R). Burn!

Mississippi guvernør: Borgermester i småbyen Petal, Hal Marx blir første republikaner til å erklære seg som kandidat til guvernørvervet i 2019.