ALLER FØRST

Tirsdag var det påmeldingsfrist i Michigan og suppleringsvalg i Arizonas 8. distrikt. Det var republikansk partimøte i Massachusetts og demokratisk partimøte i Utah på lørdag og flere kandidater ble luket ut i begge stater. Fredag er det påmeldingsfrist til føderale valg i Florida.

SENATET

Rhode Island: Den tidligere republikanske senatoren og uavhengige guvernøren Lincoln Chafee vil trolig stille mot senator Sheldon Whitehouse i det demokratiske primærvalget (Chafee har vært registrert demokrat siden 2013 og hadde et meget kortvarig forsøk på å bli president i 2016).

HUSET

Arizona 8. distrikt: Tirsdagens suppleringsvalg i Arizona endte med knapp 53- 47 seier til tidligere delstatssenator Debbie Lesko (R), som slo lege Hiral Tipirneni (D).

Colorado 5. distrikt: Sensasjonell utvikling i dette distriktet, der delstatens Høyesterett mandag avgjorde at kongressmann Doug Lamborn (R) ikke har samlet inn nok gyldige underskrifter og derfor ikke kan stille til valg; han skal ha brukt en person som ikke var bosatt i Colorado til å samle inn underskrifter, noe som er i strid med delstatens valglover. Lamborn vil anke avgjørelsen til en føderal domstol, der lignende saker tidligere har gått i saksøkers favør, så alt håp er ennå ikke ute. Han ble allerede utfordret internt av to seriøse republikanere; fylkesråd Darryl Glenn og delstatssenator Owen Hill og distriktet er såpass konservativt at partiet ganske sikkert vil holde det greit i november uten Lamborn på stemmeseddelen.

New York 25. distrikt: Guvernør Andrew Cuomo (D) saksøkes av flere innbyggere i det 25. distriktet fordi han ikke har utlyst nyvalg. Setet har vært uten representasjon siden kongresskvinne Louise Slaughter (D) døde i mars.

Oklahoma 1. distrikt: Kongressmann Jim Bridenstine (R) ble sverget inn som ny sjef for NASA mandag. Det vil ikke bli holdt noe suppleringsvalg her.

Pennsylvania 7. distrikt: Kongressmann Ed Meehan (R), som uansett ikke tok gjenvalg, annonserte fredag at han gikk av med umiddelbar virkning. Det blir trolig nyvalg i løpet av sommeren eller høsten.

Texas 27. distrikt: Guvernør Greg Abbott (R) har skrevet ut nyvalg i dette distriktet, som ble tomt da kongressmann Blake Farenthold (R) plutselig trakk seg i begynnelsen av april. Valgdato blir lørdag 30. juni, påmeldingsfristen var nå på fredag og valgordningen er «Louisiana top two», dvs. at alle stiller mot alle, og dersom ingen tar over 50% blir det en ny valgomgang, trolig i september.

Wisconsin 1. distrikt: Advokat og universitetsregent Bryan Steil (R) stiller i dette distriktet, som blir ledig fordi Speaker Paul Ryan (R) ikke tar gjenvalg. Steil har tidligere jobbet i staben til Ryan.

DELSTATENE

Arizona guvernør: Tidligere administrasjonsminister Ken Bennett utfordrer guvernør Doug Ducey i det republikanske primærvalget. Bennett stilte også mot Ducey i 2014, men kom bare på 4. plass.

Rhode Island guvernør: Tidligere administrasjonsminister Matt Brown utfordrer den moderate guvernøren Gina Raimondo fra venstre i det demokratiske primærvalget.