ALLER FØRST

Påmeldingsfristen gikk ut mandag i New Jersey (her kan antall kandidater synke, siden det ikke er uvanlig at underskriftene finkjemmes av deres motstandere) og torsdag i Tennessee; i tillegg hadde republikanerne i North Dakota sitt delstatskonvent i helgen. Fristen går ut i North Dakota mandag, New York torsdag (kun føderale verv), og i Oklahoma fredag. Videre er det partimøter i Colorado lørdag (hvor flere kandidater vil bli luket ut) og for demokratene i Michigan på søndag. Til sist er vår sak om de som takker av i 2018 oppdatert.

SENATET

Mississippi: Borgermesteren i Tupelo, Jason Shelton (D) vil stille i suppleringsvalget til høsten, til setet etter Thad Cochran (R), som trakk seg 1. april som følge av helseproblemer. Påmeldingsfristen for dette valget er nå formelt satt til 24. april, med valgdag samtidig som det ordinære valget 6. november og en evt. andre valgrunde 27. november. Landbrukskommissær Cindy Hyde-Smith (R) ventes å bli sverget inn mandag, når Senatet igjen trer sammen. Samtidig er advokat og delstatsrepresentant Andy Gipson (R) utnevnt til ny landbrukskommissær i delstaten.

HUSET

Connecticut 5. distrikt: Kongresskvinne Elizabeth Esty (D) tar ikke gjenvalg. Forrige uke ble det kjent at hun hadde ventet tre måneder med å sparke sin stabssjef Tony Baker, etter at han var blitt tatt for å fremsette trusler og å trakassere en kvinnelig ansatt ved kontoret hennes. Etterpå skrev hun likegodt et anbefalingsbrev for ham og brukte skattebetalernes penger til å inngå et forlik som effektivt kneblet den kvinnelige ansatte. Distriktet er ganske jevnt politisk (D+2) og det er ventet at republikanerne vil se dette som en av få angrepsmuligheter i 2018-syklusen.

New York 11. distrikt: Kongressmann og tidligere statsadvokat Dan Donovan (R) kan være i trøbbel etter påstander om at han i sin tidligere jobb skal ha utnyttet sitt embete til å gi sønnen til sin samboer mildere behandling etter en arrestasjon. Donovan avviser beskyldningene som politisk motiverte.

New York 24. distrikt: Advokat og tapende kandidat til borgermesterjobben i Syracuse i 2017, Juanita Perez Williams (D) stiller mot kongressmann John Katko (R). Perez Williams virker å ha en del støtte fra nasjonale demokrater, mens mesteparten av de lokale alt har samlet seg bak professor Dana Balter.

North Dakota: Det republikanske delstatskonventet ga støtte til delstatssenator Kelly Armstrong, men det ventes at både delstatssenator Tom Campbell og veteran Tiffany Abenthroth vil gå videre til primærvalget i juni.

Texas 27. distrikt: Kongressmann Blake Farenthold (R) trakk seg fra Kongressen fredag, trolig for å unngå represalier fra den etterforskningen Husets etikkomite hadde satt i gang mot ham. Det blir nå arrangert et suppleringsvalg til setet, men det er mulig at det valget blir avholdt samtidig med det ordinære valget i november.

DELSTATENE

Minnesota guvernør: Tidligere guvernør Tim Pawlenty (R) offentliggjorde torsdag det alle hadde visst i flere uker; at han var kandidat til sin gamle jobb i 2018. Favoritten til den republikanske nominasjonen frem til nå, fylkesråd Jeff Johnson (som tapte 50-45 i guvernørvalget i 2014) vil imidlertid ikke vike for Pawlenty.