ALLER FØRST

Påmeldingsfristen gikk ut i Missouri og South Dakota tirsdag, Virginia torsdag og South Carolina fredag. I tillegg er California endelig ferdig med å sertifisere sine enorme mengder med kandidater. Fristen går ut mandag i New Jersey og torsdag i Tennessee; i tillegg har republikanerne i North Dakota sitt delstatskonvent til helgen; erfaringsvis blir mange nominasjoner avgjort der. Til sist er vår sak om de som takker av i 2018 oppdatert.

HUSET

Connecticut distrikt 5: Kongresskvinne Elizabeth Esty (D) kan være i trøbbel med velgerne etter at det ble kjent at hun beholdt sin stabssjef i tre måneder og brukte skattebetalernes penger til å glatte over beskyldninger mot ham om vold og seksuell trakassering. Dette er i samme territorium som kongressmann Blake Farenthold (R) fra Texas, som trakk seg fra gjenvalg på grunn av det samme, selv om den saken involverte ham selv og ikke en ansatt. Påmeldingsfristen er i juni, så her kan det fort komme både interne og republikanske motkandidater av større tyngde enn i dag og et par sentrale demokrater i delstaten har alt bedt henne avstå fra gjenvalg eller sågar trekke seg.

Hawaii distrikt 1: Delstatsrepresentant Beth Fukumoto, som byttet fra republikanerne til demokratene i 2017 pga. Trump, stiller til Kongressen.

New York distrikt 25: Flertallslederen i delstatshuset, Joe Morelle (D) stiller til dette setet, som ble tomt da kongresskvinne Louise Slaughter (D) døde i mars. Også bystyremedlem i Rochester, Adam McFadden (D) er påmeldt.

Pennsylvania distrikt 6: Som antydet i forrige valgsnacks har kongressmann Ryan Costello (R) bestemt seg for å avslutte sin gjenvalgskampanje, selv om han i utgangspunktet var påmeldt.

South Carolina distrikt 4: Tidligere fylkespartileder Stephen Brown og forretningskvinne Shannon Pierce stiller i dette åpne distriktet.

DELSTATENE

Hawaii guvernør: Guvernør David Ige (D) ser ut til å ryke ut allerede i det demokratiske primærvalget. Han ligger under 47 – 27 for kongresskvinne Colleen Hanabusa (D) i en måling utført av Mason-Dixon.

West Virginia lokal: Delstatsforsamlingen i West Virginia har vedtatt å avskaffe delstatens mange distrikter med flere enn en representant og gå over til en representant pr. valgdistrikt fra og med 2022.