ALLER FØRST

Påmeldingsfristen gikk ut i Colorado og Pennsylvania (kongressvalg) på tirsdag og i District of Columbia på onsdag. Den går ut i Missouri og South Dakota tirsdag, Virginia torsdag og South Carolina fredag.

SENATET

Mississippi: Guvernør Phil Bryant (R) har oppnevnt delstatens landbruksminister Cindy Hyde-Smith (R) til Senatet. Hun tar over plassen til Thad Cochran (R), som går av 1. april. Hyde-Smith blir den første kvinne til å representere Mississippi i Kongressen. Før hun ble landbruksminister var hun et demokratisk medlem av delstatssenatet og hennes fortid ble da også umiddelbart angrepet av hennes konkurrent til nominasjonen i november, delstatssenator Chris McDaniel (R),

HUSET

North Dakota: På sitt delstatskonvent forrige helg ga demokratene støtte til advokat og tidligere delstatssenator Mac Schneider. De to andre kandidatene har begge trukket seg i etterkant av konventet, så det ser ikke ut til å bli noe primærvalg. På republikansk side er det delstatskonvent 7. april.

Pennsylvania: Delstatssiden for Pennsylvania delt opp i to. På siden med delstatsnavnet har vi de nye distriktene, med nye kandidater. Samtidig vil vi, frem til begynnelsen av januar 2019, ha en side med de gamle distriktene og de nåværende representantene. Vi har dessuten foretatt en kjapp analyse av virkningene av nytegningen som delstatens Høyesterett beordret og finner pr. nå at der det gamle kartet hadde 4 seter med en demokratisk PVI, har det nye kartet 7 slike seter. Den føderale Høyesterett avslo ellers på mandag å høre saken, så de nye kartene er kommet for å bli.

Pennsylvania distrikt 6: Det går sterke rykter om at kongressmann Ryan Costello (R) allikevel ikke kommer til å stille, selv om han er påmeldt. Distriktet hans er blitt mer demokratisk i nytegningen.

DELSTATENE

Illinois guvernør: Den demokratiske guvernørnominasjonen ble vunnet av forretningsmann J. B. Pritzker. Hos republikanerne ble guvernør Bruce Rauner så vidt renominert. Begge kandidater er dollarmilliardærer og dette tegner til å bli en svært, svært dyr affære. For de øvrige resultatene, sjekk linken eller delstatssiden.

Minnesota guvernør: Tidligere guvernør Tim Pawlenty (R) vil igjen stille til guvernør. Pawlenty hadde et meget kortvarig forsøk på å bli republikanernes presidentkandidat i 2012 og vil få motstand om nominasjonen fra fylkesråd og partiets kandidat i 2014, Jeff Johnson, som alt har samlet mye av partiet bak seg.

New York guvernør: Skuespiller Cynthia Nixon stiller i det demokratiske primærvalget mot guvernør Andrew Cuomo.