ALLER FØRST

Det er primærvalg i Illinois på tirsdag, egen sak kommer på morningen. Påmeldingsfristen gikk ut i Montana mandag, Maine og Utah torsdag og Iowa og Nevada fredag; klikk for å se en oversikt. I California gikk fristen ut på onsdag i de distrikter der det ikke tas gjenvalg, så vi har noen endringer her; endelig liste vil for øvrig ikke foreligge før 29. mars. Videre går fristen ut i Colorado og Pennsylvania (kongressvalg) på tirsdag og i DC på onsdag.

SENATET

Mississippi: Delstatssenator Chris McDaniel, som opprinnelig utfordret senator Roger Wicker i det ordinære, republikanske primærvalget, har byttet over til suppleringsvalget etter Thad Cochran (R), som går av 1. april.

Utah: Lege, jurist og delstatsrepresentant Mike Kennedy stiller mot tidligere presidentkandidat Mitt Romney på det republikanske delstatskonventet.

HUSET

Arizona distrikt 8: Lege Hiral Tipirneni (D) har offentliggjort en måling som viser at hun ligger etter den republikanske delstatssenatoren Debbie Lesko med 48 – 34 foran suppleringsvalget 24. april.

Nevada distrikt 4: Universitetsregent og en av delstatens to medlemmer i demokratens landsstyre, Allison Stephens (D) stiller til dette åpne setet. Kongressmann Ruben Kihuen avstår fra gjenvalg etter påstander om seksuell trakassering.

New York distrikt 25: Husets eldste medlem, demokraten Louise Slaughter avgikk ved døden fredag morgen. Hun var blitt innlagt på sykehus med hjernerystelse etter ett fall i eget hjem tidligere i uken.

Pennsylvania distrikt 9: Fylkesråd i Schuylkill County, George Halcovage (R) stiller.

Pennsylvania distrikt 18: Suppleringsvalget natt til onsdag endte med syltynn seier til demokraten Conor Lamb. Republikanerne har klaget over visse irregulariteter i stemmegivningen, men dette er i praksis avgjort. Lamb ser ut til å ha vunnet med 6-700 stemmer av over 200.000 avlagte, så dette var svært jevnt.

South Carolina distrikt 4: Forretningsmann og fylkespartileder i Spartanburg County, Josh Kimbrell stiller til den republikanske nominasjonen i dette setet, som bli ledig fordi kongressmann Trey Gowdy (R) avstår fra gjenvalg.

DELSTATENE

Illinois guvernør: En republikansk måling forut for tirsdagens primærvalg i Illinois, har guvernør Bruce Rauner med en moderat 42 – 35 ledelse på delstatsrepresentant Jeanne Ives i kampen om den republikanske nominasjonen. På demokratisk side har milliardæren J. B. Pritzker 35%, mot hhv. 16 og 15% for forretningsmann Chris Kennedy og delstatssenator Daniel Biss.