ALLER FØRST

Det er suppleringsvalg i Pennsylvanias 18. distrikt på tirsdag og egen sak kommer på morgenkvisten. Påmeldingsfristen gikk ut i Oregon og Pennsylvania (kun guvernør- og senatsvalg) på tirsdag og i California, Georgia og Idaho på fredag; klikk for å se en oversikt. Vi gjør oppmerksom på at i California går fristen ut på onsdag i de distrikter der det ikke tas gjenvalg, så det må påregnes endringer her. Videre går fristen ut i Montana mandag, Maine og Utah torsdag og Iowa og Nevada fredag. Til de som leste vår sak om primærvalget i Texas, har vi oversikt over resultatene på delstatssiden. Til sist er vår sak om de som takker av i 2018 oppdatert.

SENATET

Mississippi: Formannen i Senatets bevilgningskomite, Thad Cochran (R) går av 1. april. Han har lenge slitt med helsa, og minst like lenge har det gått spekulasjoner om at han snart ville trekke seg. Cochran har representert Mississippi i Senatet siden han ble valgt i 1978, og er den tiende lengst sittende senator i USAs historie. Samme dag Cochran sa han ville trekke seg, erklærte tidligere kongressmann og landbruksminister for Bill Clinton, Mike Espy at han var kandidat til setet. Det vil bli holdt et suppleringsvalg for de to siste årene av Chochrans embetsperiode samtidig med det ordinære senatsvalget i november, men suppleringsvalget vil bli avholdt etter spesielle regler. Nærmere bestemt vil ingen av kandidatene få noen partibetegnelse ved siden av navnet, alle stiller mot alle, og dersom ingen tar over 50%, blir det en ny runde mellom de to med flest stemmer to uker etter første runde.

HUSET

California distrikt 48: Tidligere delstatsrepresentant og fylkespartileder Scott Baugh (R) bestemte seg for å stille, rett før påmeldingsfristen gikk ut. Han er et viktig navn i lokalpolitikken og kan komme til å gå videre til november sammen med kongressmann Dana Rohrabacher (R) og dermed stenge alle de seriøse demokratene ute fra andre runde.

Florida distrikt 17: Delstatsrepresentant Julio Gonzalez (R) stiller til dette åpne setet. Fra før stiller delstatssenator Greg Steube (R).

Florida distrikt 27: Tidligere helsedirektør Donna Shalala (D) stiller i det demokratiske primærvalget. Shalala er 77 år gammel og tjenestegjorde under Bill Clinton. Hun har senere vært bl.a. president ved University of Miami.

Nevada distrikt 2: Tidligere senatskandidat Sharron Angle utfordrer kongressmann Mark Amodei i det republikanske primærvalget.

North Dakota: Tidligere delstatssenator Max Schneider (D) stiller til Kongressen og blir dermed den tredje seriøse demokraten. Dog er det usikkert om det blir noe primærvalg, siden slike valg gjerne avgjøres på partikonventene på våren i Dakotaene.

Pennsylvania distrikt 18: Emerson er ute med en måling av suppleringsvalget på tirsdag og finner demokrat Conor Lamb med en 48 – 45 ledelse på republikaner Rick Saccone og RABAs måling finner en 48 – 44 ledelse. Dette er første gang offentlige målinger finner Lamb i tet. Gravis finner imidlertid Saccone med en 45 – 42 ledelse.

DELSTATENE

Maine lokal: Delstatsmyndighetene i Maine har ratifisert et velgerinitativ som vil omgjøre delstatsforsamlingens omstøting av en tidligere folkeavstemning om å innføre rangerte valg i delstaten. Sertifiseringen fryser delstatsforsamlingens vedtak til etter at den nye folkeavstemningen er gjennomført, hvilket vil si at primærvalgene til guvernør og Kongressen samme dag vil foregå etter det nye valgsystemet.

Rhode Island guvernør: Guvernør Gina Raimondo (D), som definitivt tilhører den moderate fløyen av partiet, får en utfordring fra venstresiden, i form av tidligere administrasjonsminister Matt Brown. Han stiller som uavhengig kandidat i guvernørvalget, og kan komme til å (mer enn) nøytralisere de stemmene republikanerne taper på at tidligere delstatsrepresentant Joe Trillo stiller som uavhengig «Trumpist».

Tennessee lokal: Borgermesteren i Nashville, Megan Barry (D) trekker seg, etter avsløringer om utroskap med en livvakt, som igjen førte til korrupsjon og misbruk av offentlige midler for å dekke over forholdet.