ALLER FØRST

Påmeldingsfristen gikk ut i Maryland tirsdag, North Carolina onsdag og Arkansas, Mississippi og Nebraska på torsdag; klikk på de respektive delstatssidene for en oversikt. Natt til onsdag er det første runde av primærvalgene i Texas og vi har en egen sak klar til tirsdag morgen. Det er videre påmeldingsfrist i Oregon og Pennsylvania (kun guvernør- og senatsvalg) på tirsdag og i California, Georgia og Idaho på fredag.

SENATET

Mississippi: Delstatssenator Chris McDaniel, som nesten slo ut senator Thad Cochran i det republikanske primærvalget i 2014, vil nå prøve å beseire delstatens andre senator, Roger Wicker. Første runde i årets republikanske primærvalg avholdes tirsdag 5. juni. President Donald Trump har imidlertid alt gitt sin støtte til Wicker. Samtidig er det klart at demokratene har fått to seriøse kandidater; mindretallslederen i delstatshuset, David Baria og den velstående forretningsmannen Howard Sherman. Dermed har de i det minste et troverdig alternativ dersom republikanerne skulle gå bananas i primærvalget (se Alabamas senatsvalg for et godt eksempel).

Tennessee: Etter et par ukers tvil er det klart at senator Bob Corker står ved sin beslutning om ikke å ta gjenvalg. Imidlertid får ikke kongresskvinne Marsha Blackburn klar bane til nominasjonen; forretningsmann Darrell Lynn sier han stiller, og at han lett kan skyte fem millioner dollar fra egen lomme inn i valgkampen.

HUSET

Arizona distrikt 8: Det republikanske nominasjonsvalget tirsdag ble vunnet av tidligere delstatssenator Debbie Lesko. Den demokratiske nominasjonen, som neppe vil ha noen betydning i det hele tatt, ble vunnet av lege Hiral Tipirneni.

Florida distrikt 17: Delstatssenator Greg Steube er første republikaner til å erklære seg som kandidat i dette distriktet, som blir åpent fordi kongressmann Tom Rooney (R) avstår fra gjenvalg.

Florida distrikt 27: TV-reporter Maria Elvira Salazar stiller i det republikanske primærvalget i dette åpne setet, som trolig er det mest utsatte republikanske setet i landet.

Minnesota distrikt 8: Delstatsrepresentant Jason Metsa (D) stiller i dette åpne distriktet.

New Hampshire distrikt 1: Senator Bernie Sanders’ sønn Levi Sanders stiller til Kongressen i dette distriktet. Han har minimalt med folkevalgt erfaring, annet enn å tape et valg til et bystyre for noen år siden, men dersom han kan dra nytte av familienavnet, har han en sjanse.

New Jersey distrikt 2: Advokat og tidligere fylkesråd Seth Grossman (R) stiller i dette setet, som blir ledig fordi kongressmann Frank LoBiondo (R) avstår fra gjenvalg. I tillegg har forretningsmann og tidligere senatskandidat Hirsh Singh (R) droppet ned til dette valget.

North Dakota: Delstatssenator John Grabinger (D) vil stille i dette åpne setet. Fra før stiller tidligere delstatsrepresentant Ben Hanson.

DELSTATENE

California guvernør: Tidligere kongressmann Doug Ose (R) har avsluttet sitt forsøk på å bli guvernør.

Hawaii guvernør: Tidligere delstatssenator Clayton Hee (D) stiller til guvernør. Hee tapte nominasjonsvalget på viseguvernør i 2014 med tallene 54 – 36 for daværende viseguvernør Shan Tsutsui.

Missouri guvernør: Delstatshuset i Missouri har satt ned en komite som skal undersøke påstandene mot guvernør Eric Greitens (R) om seksuell trakassering. Komiteens arbeid vil utgjøre grunnlag for en eventuell riksrettssak mot Greitens. Samtidig har justisminister (og senatskandidat) Josh Hawley (R) startet etterforskning av en stiftelse Greitens startet i 2007, pga. mulig ulovlig valgkampfinansiering.

New Hampshire guvernør: Tidligere delstatssenator Molly Kelly (D) stiller til guvernør i 2018.

New York guvernør: Fylkesråd Marcus Molinari (R) i Duchess County stiller til guvernør i 2018.