ALLER FØRST

Natt til onsdag er det primærvalg til Arizonas 8. distrikt. Selve suppleringsvalget avholdes 24. april. Dernest går påmeldingsfristen ut i Maryland tirsdag, i North Carolina onsdag og i Arkansas & Mississippi & Nebraska torsdag. Til sist er vår sak om de som takker av i 2018 oppdatert. Dessuten vil vi gjøre oppmerksom på en samleside med vanvittig mye informasjon om amerikanske valg, utarbeidet av den progressive nettsiden DailyKos. Uansett hvor man befinner seg i det politiske landskapet er dette en nyttig side med stort sett objektive fakta og lite synsing.

SENATET

Hawaii: Senator Mazie Hirono (D) ble diagnostisert med nyrekreft i 2017, men har nyss erklært at hun tar gjenvalg. Senatoren er fortsatt til behandling, men sier utsiktene til full helbredelse er gode.

Wyoming: Den velstående forretningsmannen David Dodson stiller som uavhengig kandidat til Senatet. Dodson kritiserer senator John Barrasso (R) for at han stemte for skattepakken og kritiserer det stadig økende budsjettunderskuddet. Dodson vil bruke en million dollar av egne penger og sier han vil sitte med republikanerne i Senatet dersom han skulle bli valgt.

HUSET

Arizona distrikt 8: Tidligere delstatssenator Steve Montenegro (R) har fått en potensielt farlig skandale på nakken foran primærvalget neste uke; han kan ha blitt avslørt som utro. Montenegro ligger side om side med tidligere kollega Debbie Lesko på meningsmålingene.

California distrikt 50: Borgermesteren i El Cajon, Bill Wells (R) stiller mot partifelle og kongressmann Duncan Hunter.

Connecticut distrikt 5: Tidligere borgermester i Meriden, Manny Santos (R) stiller i 2018 mot kongresskvinne Elizabeth Esty.

Florida distrikt 17: Kongressmann Tom Rooney (R) tar ikke gjenvalg. Distriktet er klart republikansk (R+13), så all spenning vil foregå der.

Michigan distrikt 13: Borgermesteren i Westland, Bill Wild (D) stiller i dette Detroitbaserte distriktet, som ble tomt i desember pga. John Conyers (D) avgang. Det stiller allerede over et halvt dusin kandidater fra Detroit, og hvis de splitter stemmene kan Wild ha en sjanse.

Pennsylvania distrikt 4: Delstatsrepresentant Madeleine Dean (D) dropper ut av viseguvernørvalget for å stille til Huset i dette nytegnede sete.

Pennsylvania distrikt 18: En måling fra Gravis gir republikaner Rick Saccone en 46 – 40 ledelse på demokrat Conor Lamb foran suppleringsvalget 13. mars.

North Dakota: Delstatssenator og partiformann Kelly Armstrong (R) søker den republikanske nominasjonen til delstatens eneste plass i Huset, etter at nåværende kongressmann Kevin Cramer (R) annonserte at han stiller til Senatet.

DELSTATENE

Missouri guvernør: Den republikanske guvernøren Eric Greitens er blitt tiltalt av en storjury i St. Louis. Tiltalen går ut på at Greitens skal ha tatt nakenbilder av en tidligere elskerinne mot henne vilje, for å ha som pressmiddel. Greitens har innrømmet forholdet, men benekter resten og advokaten hans kaller anklagene politisk motivert. Dersom han blir tvunget til å gå av, rykker viseguvernør Mike Parson opp.

Pennsylvania lokal: Delstatens høyesterett har vedtatt nye kart for de føderale kongressdistriktene, og resultatet er en klar forbedring for demokratenes sjanser i 2018. Påmeldingsfristen i delstaten er utsatt fra 6. til 20. mars.

Wyoming guvernør: Finansminister Mark Gordon er det første store, republikanske navnet til å erklære at han stiller i 2018.