ALLER FØRST

Påmeldingsfristen har gått ut i New Mexico og Kentucky, sjekk delstatssidene for en oversikt. Det er påmeldingsfrist i New Mexico tirsdag, Ohio onsdag og i Alabama og Indiana på fredag. Til sist er vår sak om de som takker av i 2018 oppdatert.

SENATET

New Jersey: Det føderale justisdepartementet vil allikevel ikke gjenoppta korrupsjonssaken mot senator Bob Menendez (D). Den forrige rettssaken endte uten dom i november.

North Dakota: Forretningsmann og tidligere delstatspartileder Gary Emineth (R) stiller til Senatet. Fra før er delstatssenator Tom Campbell kandidat til nominasjonen.

HUSET

Arizona distrikt 8: En måling utført av OH Predictive Insights viser delstatssenatorene Debbie Lesko og Steve Montenegro i tet, med 21% hver foran det republikanske primærvalget 27. februar. Tidligere delstatsrepresentant Phil Lovas tok 12% og tidligere tjenestekommissær Bob Stump hadde 10%.

California distrikt 10: Forretningsmann og birøkter Michael Eggman (D) stiller for tredje gang mot kongressmann Jeff Denham (R). Han ble most kraftig i 2014, men kom nærmere i 2016 (Clinton vant distriktet knapt).

Florida distrikt 5: Jacksonvilles tidligere borgermester Alvin Brown vil utfordre kongressmann Al Lawson i det demokratiske primærvalget.

Florida distrikt 5: Fylkesråd Jimmy Johns (R) stiller i dette åpne setet.

Massachusetts distrikt 7: Bystyremedlem i Boston, Ayanna Pressley utfordrer kongressmann Michael Capuano i det demokratiske primærvalget.

Michigan distrikt 13: Detroits bystyreleder Brenda Jones (D) stiller i dette setet, som har stått tomt siden John Conyers (D) trakk seg i desember. Både sønnen og grandnevøen til Conyers stiller fra før.

New Jersey distrikt 11: Kongressmann Rodney Frelinghuysen (R) tar ikke gjenvalg. Distriktet er ganske jevnt politisk (R+3), og gir demokratene en mulighet til å erobre et sete. Delstatsrepresentant og jurist Jay Webber (R) er allerede kandidat til å erstatte ham og en rekke andre navn kan følge.

New York distrikt 18: Fylkesråd i Orange County, James O’Donnell (R) stiller mot kongressmann Sean Maloney (D).

Ohio distrikt 1: Rettsadministrator for Hamilton County (en folkevalgt stilling), Aftab Pureval (D) stiller mot kongressmann Steve Chabot (R). Setet er moderat republikansk (R+5), men demokratene synes å mene at Pureval har potensiale.

Ohio distrikt 12: Bystyremedlem i Liberty Township, Melanie Leneghan (R) stiller i suppleringsvalget til dette åpne setet. På demokratisk side stiller fylkesfunksjonær i Franklin County, Danny O’Connor.

Pennsylvania distrikt 7: Kongressmann Bob Brady (D) avstår fra gjenvalg. Norske lesere vil muligens huske ham fra pave Francis’ besøk i USA i 2015, da Brady stjal et vannglass paven hadde drukket av. Brady har i 32 år (!) vært formann for demokratene i Philadelphia og regnes som byens mektigste mann, men han har kommet under kraftig press etter at hans nærmeste medarbeidere har blitt dømt for korrupsjon. Distriktet er et av landets mest demokratiske (D+31), så i utgangspunktet er all spenning knyttet til primærvalget; imidlertid har delstatens Høyesterett har bedt om en nytegning av distriktene foran årets valg. Flere seriøse kandidater stilte allerede mot Brady og flere vil det sikkert bli.

Pennsylvania distrikt 7: Delstatsrepresentant Greg Vitali (D) stiller i dette åpne setet. Som i det 1. er det store spørsmålet hvordan de nye distriktene vil se ut.

South Carolina distrikt 4: Lederen for Husets kontrollkomite, kongressmann Trey Gowdy (R) stiller ikke til gjenvalg. Det gikk rykter om at han egentlig ikke ville stille til gjenvalg, hverken i 2014 eller i 2016, så avgjørelsen kommer ikke som noe stort sjokk. Setet er solid republikansk (R+15), så her vil all spenning være knyttet til primærvalget.

DELSTATENE

Colorado guvernør: Tidligere kongressmann Tom Tancredo (R), som lenge før Trump kom på banen markerte seg som innvandringskritisk, trekker seg fra det republikanske nominasjonsvalget. Tancredo nevnte manglende innsamling av penger som grunn for at han avsluttet sitt kandidatur.

Kansas guvernør: Guvernør Sam Brownback gikk av onsdag, for å bli ambassadør for religiøs frihet og viseguvernør Jeff Colyer rykket opp til guvernørstolen.

Minnesota guvernør: Justisminister Lori Swanson (D) tar gjenvalg i stedet for å stille til guvernør, slik de fleste hadde trodd. Dermed er kongressmann Tim Walz (D) storfavoritt til guvernørnominasjonen.

New York guvernør: Delstatssenator John DeFrancisco (R) stiller til guvernør.