ALLER FØRST

Påmeldingsfristen går ut i Kentucky på tirsdag.

SENATET

Utah: Ifølge flere kilder vil tidligere presidentkandidat Mitt Romney (R) i uke 5 annonsere sitt kandidatur til senatssetet til avtroppende Orrin Hatch (R).

HUSET

California 49. distrikt: Fylkesråd i San Diego, Kristin Gaspar (R) stiller til dette setet, som i dag holdes av avtroppende kongressmann Darrell Issa (R).

Mississippi 3. distrikt: Delstatssenator Sally Doty (R) stiller til dette ledige setet. Dersom hun vinner blir hun den første kvinne til å representere delstaten i DC; kun Mississippi og Vermont har aldri valgt en kvinne til noen av kamrene i Kongressen.

Nevada 4. distrikt: Tidligere kongressmann Stephen Horsford (D), som satt i en periode fra 2013-15, vil forsøke å holde setet for demokratene når kongressmann Ruben Kihuen (D) går av.

New York 27. distrikt: Bystyremedlem i Grand Island, Nate McMurray (D) stiller mot kongressmann Chris Collins (R).

Pennsylvania 7. distrikt: Kongressmann Pat Meehan (R) tar ikke gjenvalg, som vi antydet i forrige valgsnacks. Meehan er blitt beskyldt for seksuell trakassering og distriktet hans er i tillegg garantert å bli kraftig endret i en nytegning beordret av delstatens Høyesterett.

Pennsylvania 18. distrikt: En måling fra DFM Research viser republikaner Rick Saccone (R) med en knapp 41 – 38 ledelse på demokrat Conor Lamb. Suppleringsvalget avholdes 13. mars.

DELSTATENE

Kansas guvernør I: Guvernør Sam Brownback ble godkjent som ambassadør for religiøs frihet på onsdag, og vil gå av onsdag 31. januar. Viseguvernør Jeff Colyer vil rykke opp.

Kansas guvernør II: Forretningsmannen Greg Orman stiller som uavhengig kandidat til guvernørembetet. Orman var demokratenes de facto senatskandidat i 2014, da partiets opprinnelige kandidat, Chad Taylor trakk seg til fordel for ham. Ikke at det hjalp; den republikanske senatoren Pat Roberts ble gjenvalgt med tosifret margin den gangen og mye tyder på at Ormans inntreden bare vil hjelpe den republikanske kandidaten (hvem det nå måtte bli) i november.

Pennsylvania lokal: Delstatens Høyesterett har kjent de gjeldende kongressdistriktene i strid med Pennsylvanias grunnlov. Delstatsforsamlingen har frist til 9. februar med å utarbeide et nytt kart i pakt med avgjørelsen, som republikanerne for øvrig har anket til den føderale Høyesterett.

Wyoming guvernør: Administrasjonsminister Ed Murray (R) stiller ikke til guvernør og tar heller ikke gjenvalg til sitt nåværende embete. Avgjørelsen kom etter at to kvinner har beskyldt ham for seksuell trakassering.