ALLER FØRST

Vi er i gang med en justering av layouten på valgsidene. Det kan ta tid å ferdigstille alle sidene, så ha tålmodighet. Dernest går påmeldingsfristen i West Virginia ut på lørdag.

SENATET

New Jersey: Det føderale justisdepartementet har bestemt seg for å reise ny straffesak mot senator Bob Menendez (D), etter at den første saken endte uten resultat i november 2017.

Ohio: Kongressmann Jim Renacci (R) har anmeldt en tidligere ansatt til politiet for å ha stjålet med seg dokumenter til bruk for sin nåværende arbeidsgiver, Renaccis motkandidat til nominasjonen, Mike Gibbons.

HUSET

California 49. distrikt: Bystyremedlem Brian Maryott (R) stiller i dette åpne setet. Hvert parti har nå fire noenlunde seriøse kandidater her, og med tanke på valgformatet (de to med flest stemmer uansett parti går videre) lever begge farlig.

Florida 27. distrikt: Låtskriver Angie Chirino (R) stiller i dette ledige distriktet, som lenge har vært holdt av Ileana Ros-Lehtinen (R), til tross for at demokratene har vunnet det på presidentnivå. Chirino har skrevet sanger for kjente artister som Gloria Estefan og Jennifer Lopez, men det gjenstår å se om hun kan drive en valgkamp.

Nevada 4. distrikt: Tidligere kongressmann Cresent Hardy (R) vil prøve å ta tilbake setet han tapte til Ruben Kihuen (D) i 2016. Kihuen avstår fra gjenvalg pga. beskyldninger om seksuell trakassering.

New York 2. distrikt: Fylkesråd DuWayne Gregory (D), som tok tapte 35 – 57 mot kongressmann Pete King (R) i 2016, stiller igjen.

New York 25. distrikt: Bystyremedlem Mark Assini (R) stiller for tredje gang mot kongresskvinne Louise Slaughter (D). Assini var bare ca. 1.000 stemmer unna i 2014, men tapte stort i 2016.

Pennsylvania 7. distrikt: Kongressmann Pat Meehan (R) er i trøbbel, etter at det ble kjent at han har brukt skattepenger på å inngå forlik i en sak om seksuell trakassering i 2017. Han ble umiddelbart fjernet fra Etikkomiteen av Speaker Paul Ryan (R), så får se om han overlever; påmeldingsfristen i delstaten er 6. mars.

Pennsylvania 9. distrikt: Flertallslederen i delstatshuset, Dave Reed (R) stiller i dette ledige setet.

Pennsylvania 18. distrikt: Det hvite hus forbereder visstnok en massiv innsats for å forhindre at demokratene, som stort sett har gjort det mye bedre enn ventet i suppleringsvalg rundt om landet, skal ta dette setet også i mars.

West Virginia 3. distrikt: Delstatsrepresentant og tidligere nyhetsoppleser Shirley Love (D) stiller i dette åpne distriktet. Og i fall norske lesere skulle anta at Shirley var et kvinnenavn, vel, så er dette en mann.

DELSTATENE

Connecticut guvernør: Den velstående forretningsmannen Ned Lamont (D) stiller til guvernør. Lamont var demokratenes senatskandidat i 2006, etter at han så vidt beseiret senator og tidligere visepresidentkandidat Joe Lieberman (D) i primærvalget. Lieberman stilte imidlertid som uavhengig, og med (uoffisiell) republikansk støtte vant han valget med god margin. Lamont tapte guvernørnominasjonen i 2010 for avtroppende guvernør Dan Malloy (D).

North Carolina lokal: Den føderale Høyesterett har foreløpig stoppet iverksettelsen av en lavere rettsinstans’ ordre om å omtegne delstatens kongressdistrikt for andre gang. Som nevnt forrige uke vil Høyesterett høre lignende saker i løpet av 2018, og utfallet her kan få betydning også for North Carolina.