ALLER FØRST

Cooks PVI (hvor mye et distrikt avviker fra landet som helhet) er oppdatert for alle delstater og kongressdistrikt. Påmeldingsfristen for suppleringsvalget i Arizonas 8. distrikt gikk ut onsdag og vi har selvsagt full oversikt over kandidatene. Ellers blir Ohios 12. distrikt ledig fra mandag og investor Phil Murphy (D) vil bli sverget inn som guvernør i New Jersey tirsdag. Til sist er vår sak om de som takker av i 2018 oppdatert.

SENATET

Arizona: Kongresskvinne og veteran Martha McSally (R), som var USAs første kvinnelige kampflyger, stiller til Senatet, der plassen blir ledig i og med at Jeff Flake (R) ikke tar gjenvalg. I tillegg erklærte den 85 år gamle tidligere fylkessheriffen i Maricopa County, Joe Arpaio at han ville stille. Fra før stiller delstatssenator Kelli Ward, men partiet har vært ganske desperate etter en sterkere kandidat. Demokratene stiller med kongresskvinne Kyrsten Sinema. Dersom setet til kreftsyke John McCain (R) blir ledig i løpet av året, kan bildet bli ytterligere komplisert.

North Dakota: Kongressmann Kevin Cramer (R) tar gjenvalg i 2018, og stiller ikke til Senatet. Cramer var av mange ansett som den sterkeste kandidaten mot senator Heidi Heitkamp (D).

Ohio: Kongressmann og guvernørkandidat Jim Renacci (R) skifter til senatsvalget, som finansminister Josh Mandel (R) trakk seg fra for litt siden. Renacci blir umiddelbart favoritt til nominasjonen.

HUSET

California 39. distrikt: Lederen av Husets utenrikskomite, Ed Royce (R) avstår fra gjenvalg. Distriktet er jevnt på presidentnivå, og Clinton vant klart her i 2016, men Royce har blitt gjenvalgt uten vansker siden 1992. Når han nå takker av, har demokratene en mulighet til å kapre setet. Royce har alt gitt sin støtte til tidligere delstatsrepresentant Young Kim (R) som stiller for å erstatte ham. I tillegg stiller tidligere leder av delstatssenatet Bob Huff, fylkesråd Shawn Nelson og bystyremedlem Andrew Sarega.

California 49. distrikt: Kongressmann Darrell Issa (R) tar ikke gjenvalg. Skattekommissær og tidligere delstatsrepresentant Diane Harkey (R) erklærte umiddelbart at hun ville stille, i tillegg stiller delstatsrepresentant Rocky Chavez. Det har i ettertid gått rykter om at Issa i stedet vil stille i nabodistriktet, det langt mer republikanske 50. distrikt, der kongressmann Duncan Hunter (R) kan være i juridiske vanskeligheter.

Florida 6. distrikt: Tidligere delstatsrepresentant Fred Costello (R), som tapte nominasjonen for avtroppende kongressmann Ron DeSantis (R) i 2012 og 2016, vil stille på ny i det åpne distriktet.

Mississippi 3. distrikt: Fylkesadvokat Michael Guest (R) er første kandidat til å ville erstatte avtroppende kongressmann Gregg Harper (R).

New Hampshire 1. distrikt: Fylkesråd Mark Hounsell (R) stiller til Huset i høst. Hounsell har en noe broket historie i partiet og har to ganger forlatt det.

New Hampshire 2. distrikt: Sykepleier og tidligere delstatsrepresentant Lynne Blankenbeker (R) stiller.

Ohio 5. distrikt: Fylkesråd Todd Wolfrum stiller mot kongressmann Bob Latta i det republikanske primærvalget. Wolfrum anklager Latta for å være for moderat og sier han vil slutte seg til House Freedom Caucus dersom han blir valgt.

Pennsylvania 9. distrikt: Delstatssenator John Eichelberger (R) stiller i dette åpne setet. Kongressmann Bill Shuster (R) tar ikke gjenvalg.

Pennsylvania 11. distrikt: Den tidligere føderale anklageren Joe Peters (R) stiller i dette åpne setet. Han har tidligere tapt et valg til delstatsrevisor og et primærvalg til justisminister.

Pennsylvania 15. distrikt: Fylkesadvokat John Morganelli (D), som tapte primærvalget til justisminister i 2016, stiller i dette åpne distriktet. Han er kjent for å være sentrumsorientert, noe som kan komme godt med dersom han vinner nominasjonen.

Pennsylvania 18. distrikt: En måling fra Gravis (R) gir republikaner Rick Saccone en 46 – 34 ledelse på demokrat Conor Lamb foran suppleringsvalget 13. mars.

DELSTATENE

Missouri guvernør: Forretningsmann og veteran Eric Greitens (R), som ble valgt i 2016, har erkjent å ha hatt en affære med sin frisør i 2015. Imidlertid har frisørens tidligere ektemann hevdet at Greitens tok nakenbilder av frisøren for å bruke dem som utpressingsmiddel, men dette benekter han på det sterkeste. Dersom Greitens går av, vil viseguvernør Mike Parson (R) rykke opp.

North Carolina lokal: En føderal domstol har opphevet North Carolinas allerede omtegnede kart for føderale valgdistrikt og erklært dem for grunnlovsstridig partiske. Saken vil garantert bli anket til Høyesterett, som hittil aldri har hindret politisk partiske kart, men som skal høre lignende saker fra to andre delstater i løpet av vårterminen.

Ohio guvernør: Tidligere kongressmann Dennis Kucinich (D) stiller til guvernør. Kucinich, som står godt til venstre for sentrum, er mest kjent for flere forsøk på å bli demokratenes presidentkandidat. Samtidig har tidligere kongresskvinne Betty Sutton avblåst sin guvernørkampanje for å bli viseguvernørkandidat for Richard Cordray.

Wisconsin guvernør: Borgermesteren i delstatshovedstaden Madison, Paul Soglin (D) stiller til guvernør.