ALLER FØRST

Viseguvernør Ralph Northam (D) vil bli sverget inn som guvernør i Virginia onsdag og vår sak om de som tar avskjed i 2018 er oppdatert.

SENATET

Alabama: Den nyvalgte Doug Jones (D) ble sverget inn som senator onsdag. Han overtok for republikaneren Luther Strange, som ble oppnevnt da tidligere senator Jeff Sessions (R) ble justisminister.

Minnesota: Viseguvernør Tina Smith (D) ble sverget inn som senator onsdag, som erstatter for avtroppende senator Al Franken (D).

Ohio: Finansminister Josh Mandel (R), som var favoritt til den republikanske nominasjonen, har droppet ut av racet fordi hans kone har helseproblemer. Partiet har ingen åpenbare erstattere, men har potensielt mange delstats- og kongresspolitikere å ta av.

Utah: Den lengst sittende republikaner i Senatet og leder av finanskomiteen, Orrin Hatch (R), tar ikke gjenvalg i høst. Spekulasjonene går høyt om at tidligere guvernør og presidentkandidat Mitt Romney (R) vil erstatte ham.

HUSET

Arizona 7. distrikt: Delstatssenator Catherine Miranda vil utfordre kongressmann Ruben Gallego i det demokratiske primærvalget i august. Miranda har et rykte som sentrumsorientert, mens Gallego har profilert seg som klart progressiv. Kampen er ekstra pikant, siden Miranda anklaget Gallego for seksuell trakassering da de begge satt i delstatshuset i 2013.

Michigan 9. distrikt: Tidligere delstatsrepresentant Ellen Lipton (D) stiller til dette åpne setet.

Mississippi 3. distrikt: Kongressmann Greg Harper (R) tar ikke gjenvalg pga. familiehensyn. Distriktet er såpass republikansk at all spenning bør være knyttet til primærvalget.

Nevada 4. distrikt: Delstatssenator Pat Spearman er første demokrat til å erklære seg som kandidat i dette åpne setet. Kongressmann Ruben Kihuen (D) avstår fra gjenvalg pga. anklager om seksuell trakassering.

Ohio 12. distrikt: Kongressmann Pat Tiberi (R), som annonserte allerede i oktober at han ville gå av, har nå erklært at 15. januar vil bli hans siste dag på jobben. Guvernør John Kasich (R) har skrevet ut nyvalg for 7. august, med primærvalg 8. mai.

Pennsylvania 9. distrikt: Kongressmann Bill Shuster (R), leder av Husets transportkomite, avstår fra gjenvalg. Distriktet er det mest republikanske (R+19) i hele nordøst- og Great Lakes-regionen og bør forbli på partiets hender.

Pennsylvania 15. distrikt: Tidligere fylkesråd i Lehigh County, Dean Browning (R) stiller i dette åpne setet. Han har imidlertid tapt tre primærvalg til fylkesrådet i løpet av de siste sju årene, så det er noe uklart hvor pop han er blant republikanske velgere i distriktet.

West Virginia 3. distrikt: Delstatsrepresentant Marty Gearhart (R), som tapte tre primærvalg og ett valg i dette distriktet mellom 2004 og 2010, vil nå stille igjen. Setet blir åpent fordi kongressmann Evan Jenkins (R) stiller til Senatet.

DELSTATENE

Alaska guvernør: Delstatssenator Mike Dunleavy (R), som suspenderte sin kampanje i september pga. helseproblemer, har nå erklært seg frisk og er tilbake for fullt.

California guvernør: Tidligere kongressmann Doug Ose (R), som knepent tapte et forsøk på comeback i det 7. distrikt i 2014, stiller til guvernør.

Connecticut guvernør: Borgermesteren i Bridgeport, Joe Ganim (D) stiller til guvernør. Det noe spesielle med Ganim er at han ble avsatt pga. korrupsjon i 2003, men vant tilbake vervet i 2015, etter nesten syv år i et føderalt fengsel.

Florida guvernør: Kongressmann Ron DeSantis (R) stiller til guvernør. Avgjørelsen var ventet og det blir nå et heftig primæroppgjør mellom DeSantis og landbrukskommissær Adam Putnam.