ALLER FØRST:

Vi ønsker alle våre lesere en fortsatt god jul; med mindre noe helt spesielt skjer, kommer neste valgsnacks søndag 7. januar. Som julelektyre anbefales en titt på mandatfordelingen i Kongressen fra og med valget i 2022, basert på US Census Bureaus siste oppdatering av befolkningstallene.

SENATET:

Delaware: I forbindelse med årets metoo-bråk har det igjen blitt trukket frem at senator Tom Carper (D) i 1998 innrømmet å ha slått sin kone tidlig på 80-tallet og at han løy om det i sin første kongresskampanje i 1982. Carper har i utgangspunktet sagt at han stiller til gjenvalg, men mange tror han vil si takk for seg i løpet av 2018.

Minnesota: Delstatssenator Karin Housley er første republikaner til å stille i suppleringsvalget neste år, for de to siste årene av Al Frankens (D) embetstid. Franken går av tirsdag 2. januar.

Mississippi: Det går stadig sterke rykter om at senator Thad Cochran (R), som leder den mektige bevilgningskomiteen, vil gå av snart. Cochran har lenge slitt med helseproblemer, og vant bare så vidt renominasjon i 2014.

HUSET:

Arizona 8. distrikt: Delstatssenator Debbie Lesko (R) stiller i suppleringsvalget i februar neste år. Setet ble åpent da Trent Franks (R) trakk seg tidligere i desember.

Hawaii 1. distrikt: Delstatens justisminister Doug Chin (D) stiller i dette åpne setet i 2018.

DELSTATENE:

Alabama guvernør: Landbrukskommissær John McMillan (R) trekker seg fra guvernørvalget og vil i stedet stille til den åpne finansministerposten i 2018.

Georgia lokal: Bystyremedlem Mary Norwood (Uavh.) har akseptert nederlaget for bystyremedlem Keisha Lance Bottoms i borgermestervalget i Atlanta for tre uker siden. Den endelige marginen var 821 stemmer.

Kansas guvernør: Delstatssenator Laura Kelly (D) stiller til guvernør i 2018.