Doug Jones, Alabamas nye senator. Foto: Open minded in Alabama (CC BY-NC 2.0)

Demokraten Doug Jones (!) vant spesialvalget til Senatet i Alabama. President Donald Trumps foretrukne kandidat, Roy Moore (R), var litt over 20.000 stemmer unna seieren. Her er noen reaksjoner og kommentarer etter Jones’ seier.

Vi kan starte med valgresultatet (antall write in-stemmer er større enn differansen mellom Jones og Moore):

Trumps første kommentar…:

PS:

Hvordan vant Jones?

Et par forsider:

Tviler på at Mitch McConnell gjør det samme…:

Oppsummert: Hør dagens Alabama-spesial av Morgenkaffen.

Statsviter, grunnlegger og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset: Clinton, Trump og tidenes valgkamp" (Res Publica, 2017). Dekket presidentvalget i USA for TV2 i 2016 og er en av stemmene i AMPOLCAST.

Ingen kommentarer