ALLER FØRST:

Påmeldingsfristen gikk ut i Illinois mandag; i denne delstaten er det imidlertid høyst vanlig at antall kandidater høvles ned etter hvert som de saksøker hverandre for ikke å ha samlet inn nok underskrifter. Fristen går ut i Texas på mandag. Natt til onsdag avholdes suppleringsvalg til Senatet fra Alabama og vår sak postes tidlig tirsdag morgen. Til sist er vår sak om de som takker av i 2018 oppdatert.

SENATET:

Alabama: De siste målingene foran tirsdagens senatsvalg i Alabama: CBS/YouGov har Roy Moore (R) med en 49 – 43 ledelse på Doug Jones (D), mens Strategy Research har 50 – 43, Breitbart har 47 – 44, Trafalgar har 51 – 46 og Change Research har 51 – 44. Emerson har målt igjen og finner Moore i tet med 49 – 46. Gravis, som i starten av uke hadde Jones i ledelsen, med 48 – 44, målte igjen i slutten av uken og fant i Moore i tet, med 49 – 45. SurveyMonkey har kommet frem til at små endringer i modellene, men med samme tallmateriale, produserer alt fra 53 – 45 i favør Jones til 52 – 44 i favør av Moore.

Minnesota: Senator Al Franken (D) annonserte torsdag at han ville gå av «i løpet de kommende ukene». Flere demokratiske senatorer gikk ut offentlig onsdag og ba ham trekke seg, etter at en syvende person hadde kommet med anklager om seksuell trakassering. Guvernør Mark Dayton (D) må nå oppnevne en erstatter og det blir suppleringsvalg i november 2018 for de to siste årene av Frankens embetsperiode. Noen tidlige favoritter til utnevnelsen er kongressmann Tim Walz, som for tiden stiller til guvernør; justisminister Lori Swanson, som også vurderer guvernørjobben, viseguvernør Tina Smith og delstatssenator Katie Sieben. Andre navn er også aktuelle. På republikansk side er den sterkeste kandidaten trolig kongressmann Erik Paulsen, men partiet skal ha store problemer med å holde setet hans hvis han stiller. Et annet navn er tidligere guvernør Tim Pawlenty (som også har vurdert et comeback i guvernørstolen).

Tennessee senator: Tidligere guvernør Phil Bredesen (D) stiller til Senatet i 2018. Vervet blir ledig, siden senator Bob Corker (R) ikke tar gjenvalg, og på republikansk side er det alt klart at en nåværende og en tidligere kongressrepresentant stiller. Bredesen var kjent som en sentrumsorientert politiker og var ganske godt likt i Tennessee, men vant sist et valg for over 11 år siden og delstaten har galoppert til høyre siden den tid.

HUSET:

Arizona 8. distrikt: Kongressmann Trent Franks (R) trakk seg fredag, etter sigende fordi Husets etikkomite etterforsker ham. Han skal ha spurt to kvinnelige medarbeidere om de var villige til å være surrogatmødre for ham og de anmeldte ham for seksuell trakassering (den ene hevder Franks tilbød henne 5 millioner dollar, og det var… uhm, uklart hvordan fertiliseringen ville skje, men Franks avviser dette). Det vil bli holdt et suppleringsvalg i løpet av våren, men distriktet er solid republikansk, så all spenning vil være knyttet til deres nominasjon. Delstatssenatorene Debbie Lesko og Kimberly Yee er begge interesserte, og flere kan melde seg.

Florida 5. distrikt: Tidligere kongresskvinne Corrinne Brown (D), som tapte primærvalget for nåværende kongressmann Al Lawson (D) i 2016, i et kraftig omtegnet distrikt, ble dømt til fem års fengsel mandag, for svindel.

Kentucky 6. distrikt: Borgermester i Lexington, Jim Gray (D) stiller mot kongressmann Jim Barr (R) i 2018. Gray var demokratenes kandidat mot senator Paul Rand (R) i 2016.

Michigan 9. distrikt: Avtroppende kongressmann Sander Levins (D) sønn, advokat Andy Levin, stiller til sin fars sete i 2018. Han har imidlertid et svært tynt politisk resyme, og får konkurranse om den demokratiske nominasjonen fra delstatssenator Steve Bieda.

Michigan 13. distrikt: Kongressmann John Conyers (D), som har vært under press etter at det fremkom beskyldninger mot ham om seksuell trakassering gjennom flere år, annonserte sin avgang tirsdag og benyttet samtidig anledningen til å gi sin støtte til at sønnen skal overta for ham i det suppleringsvalget som kommer i løpet av våren. Sønnen, John Conyers III (D) har fortsatt ikke bestemt seg, men kongressmannens grandnevø, delstatssenator Ian Conyers (D) har sagt at han uansett vil stille til setet og det samme har delstatssenator Coleman Young sagt; sistnevnte ble for øvrig gruset 72 – 28 i borgermestervalget i Detroit forleden. Guvernør Rick Snyder (R) har, etter råd fra det demokratiske partiet i delstaten, fastsatt suppleringsvalget til å sammenfalle med det ordinære valget i november, med primærvalg samme dag som det ordinære, i august. Setet blir dermed stående tomt i nesten et år.

Ohio 12. distrikt: Delstatssenator Troy Balderson (R) stiller i dette setet, der det vil bli holdt suppleringsvalg i løpet av 2018, fordi kongressmann Pat Tiberi (R) går av snart.

Texas 5. distrikt: Delstatsrepresentant Lance Gooden (R) stiller i dette åpne distriktet i 2018.

Texas 6. distrikt: Fylkestakstmann Ron Wright (R) stiller til dette ledige setet. Wright var tidligere stabssjef for avtroppende kongressmann Joe Barton (R).

DELSTATENE:

Idaho guvernør: Delstatsrepresentant Paulette Jordan (D) stiller til guvernør i 2018.

Georgia lokal: Borgermestervalget i Atlanta tirsdag endte med en syltynn 759-stemmers seier til bystyremedlem Keisha Lance Bottoms (D). Kveldens taper, bystyremedlem Mary Norwood (Uavh.) har imidlertid ikke erkjent nederlaget, og vil ha omtelling,

New Mexico revisor: Guvernør Susana Martinez (R) har utpekt forretningsmann og fylkesråd i Bernalillo County, Wayne Johnson (R) til ny delstatsrevisor. Han tar over etter Tim Keller (D), som ble valgt til borgermester i Albuquerque i november.

North Carolina lokal: Delstatsforsamlingen i North Carolina har vedtatt at fra og med primærvalgene i 2018, skal det kreves kun 30% for å unngå en ny valgrunde, mot før 40%.

Ohio guvernør: Tidligere leder for det føderale forbrukerdirektoratet, Richard Cordray (D) annonserte tirsdag offisielt at han var kandidat til den demokratiske guvernørnominasjonen.

Rhode Island guvernør: Den tidligere delstatsrepresentanten Joe Trillo annonserte tirsdag at han ville skifte fra republikaner til uavhengig. Det er vanskelig å si hvor mye støtte han kan regne med, men han vil nok hovedsakelig ta fra sitt gamle parti, og det kan fort være nok til at guvernør Gina Raimondo (D) blir gjenvalgt; hun har nå to ganger ligget under for borgermester Allan Fung (R) på målingene.

Texas guvernør: Fylkessheriff i Dallas County, Lupe Valdez (D) stiller til guvernør i 2018.

Wisconsin guvernør: Tidligere delstatsrepresentant Kelda Helen Roys (D) stiller til guvernør i 2018.