Aller først: Mandag er utløpsdato for påmeldinger til kongressvalg fra Illinois. Tirsdag avholdes andre runde av borgermestervalget i Atlanta; egen sak kommer tirsdag morgen. Vår sak om de som gir seg i 2018 er oppdatert med tre nye navn (se nedenfor).

Senatet:

Alabama: Flere målinger tyder på at Alabama er i ferd med å glemme beskyldningene mot tidligere dommer Roy Moore (R), og at han igjen har en liten ledelse på målingene. Change Research finner ham med en 49 – 44 ledelse over demokrat Doug Jones, mens Emerson har Moore med en 53 – 47 ledelse og JMC har tallene 48 – 43. En måling for en pro-Trump-gruppe finner imidlertid Moore med en minimal 46 – 45 ledelse og Washington Post har Jones i ledelsen 50 – 47. Jones har samlet inn store beløp, mens Moores innsamling har skrumpet inn og Jones bruker nå nesten ti ganger så mye penger på TV-reklame som republikaneren.

Arkansas: Ryktene sier at president Donald Trump snart vil bytte ut utenriksminister Rex Tillerson med CIA-sjef Mike Pompeo. I så fall er senator Tom Cotton (R) fra Arkansas visstnok førstevalg til å ta over CIA og guvernør Asa Hutchinson (R) må finne en erstatter; siden Hutchinson har erfaring som kongressmann kan det tenkes at han vil oppnevne seg selv.

Minnesota: Nok en uke, nok et par sex-anklager mot Al Franken (D). Denne gangen skal han ha vært klåfingret under en tur til Kuwait i 2003 og forsøkt å kysse en New England-politiker i 2006.

West Virginia: Forretningsmann Don Blankenship, som ble dømt til både fengsel og høye bøter for en gruveulykke i 2010, stiller til Senatet for republikanerne. Blankenship har ofte hevdet seg uskyldig dømt, og har bl.a. appellert til president Trump om at saken må gjenopptas. Han er imidlertid svært upopulær i West Virginia, og selv om han er mangemillionær vil hans valgkamp hemmes av at han fortsatt er i husarrest i Nevada og ikke kan forlate staten uten tillatelse fra en dommer.

Huset:

Arizona 3. distrikt: Kongressmann Raul Grijalva (D) brukte skattepenger til å betale etterlønn til en ansatt som truet med å offentliggjøre kongressmannens drukkenskap. Ingen sentrale demokrater har så langt varslet at de vil utfordre Grijalva, men disse avsløringene kan jo få noen til å vurdere det.

Illinois 4. distrikt: Kongressmann Luis Gutierrez (D) annonserte tirsdag at han ville avstå fra gjenvalg i 2018 og ifølge Politico vurderer han nå presidentvalget i 2020. Han benyttet samtidig anledningen til å gi sin støtte til fylkesråd Jesus «Chuy» Garcia (D) som sin etterfølger. Distriktet er plassert i Chicago, og er tegnet for å fange opp mange hispanjoler, så her er all spenning knyttet til det demokratiske primærvalget. Påmeldingsfristen går ut allerede mandag 4. desember og i tillegg til Garcia har bystyremedlemmene Proco Moreno og Carlos Ramirez-Rosa meldt seg på.

Michigan 9. distrikt: Kongressmann Sander Levin (D) vil ikke stille til gjenvalg i 2018. Setet er forholdsvis demokratisk, men gikk kraftig i retning Trump i 2016 og selv om Levin tok 58% her, har republikanerne en liten sjanse med et åpent sete.

Michigan 13. distrikt: Kongressmann John Conyers (D) har foreløpig trukket seg fra vervet som ledende demokrat i justiskomiteen, mens Husets etikkomite undersøker anklagene om seksuell trakassering. Jerold Nadler fra New York tar over vervet. Samtidig kommer en ny anklage mot Conyers fra en tidligere visestabssjef. Ifølge CNN var flere medlemmer av Congressional Black Caucus i forhandlinger med Conyers for å få ham til å gå av, men i stedet vil han visstnok avstå fra gjenvalg. Det demokratiske lederskapet var til å begynne med svært nølende og tredjemann i hierarkiet, James Clyburn fra South Carolina, kom med noen grisete uttalelser om anklagerne. Lederskapet står nå samlet i kravet om at Conyers må trekke seg.

Nevada 4. distrikt: Kongressmann Ruben Kihuen (D), som ble valgt inn i 2016, beskyldes av sin tidligere finansdirektør for seksuell trakassering. Lederen for DCCC, demokratenes valgkamporganisasjon i Huset, kongressmann Ben Lujan fra New Mexico, var den første til å be ham om å trekke seg og gruppeleder Nancy Pelosi har bedt om det samme, men Kihuen selv blånekter foreløpig. Setet er svakt demokratisk og uansett hva Kihuen nå gjør, vil republikanerne sikkert stille en sterk kandidat her.

New Jersey 2. distrikt: Delstatssenator Jeff Van Drew (D), som demokratene siden 2006 har ønsket å få til å stille mot kongressmann Frank LoBiondo (R), stiller nå som setet er blitt åpent. Van Drew er blant de mest sentrumsorienterte demokratene i delstatssenatet, og i 2016 holdt han med overveldende margin et sete som på presidentnivå gikk til Trump.

Pennsylvania 1. distrikt: Viseborgermesteren i Philadelphia, Nina Ahmad stiller mot kongressmann Bob Brady i det demokratiske primærvalget. Brady er trolig byens mektigste mann, men befinner seg for tiden under føderal etterforskning for korrupsjon.

Pennsylvania 10. distrikt: Fylkesråd Doug McLinko stiller mot kongressmann Tom Marino i det republikanske primærvalget. Marino var på tale som sjef for det føderale kontoret for narkotikabekjempelse, men måtte trekke seg da det kom frem at han var en av arkitektene bak et vedtak støttet av farmasiindustrien, som ville vingeklippet kontoret. McLinko peker nettopp på den affæren som grunn for å stille mot Marino.

Texas 5. distrikt: Pengeinnsamler Bunni Pounds, som er tidligere kampanjeleder for avtroppende kongressmann Jeb Hensarling (R), stiller i det republikanske primærvalget mot tidligere delstatsrepresentant Kenneth Sheets. Hun kommer med en anbefaling fra sin gamle sjef, mens Sheets har fått støtte fra kongressmannen i nabodistriktet, Pete Sessions (R).

Texas 6. distrikt: Kongressmann Joe Barton (R), som fikk et mindre heldig bilde av seg offentliggjort i forrige uke, stiller ikke til gjenvalg i 2018.

Texas 27. distrikt: Kongressmann Blake Farenthold (R) brukte 84.000 dollar i 2014 på å avverge et søksmål fra en tidligere ansatt for seksuell trakassering. Søksmålet har vært kjent en stund, men ikke at han brukte skattepenger på å avverge det. Han har allerede en seriøs utfordrer til primærvalget, og flere navn kan nå komme til å melde seg på.

Delstatene:

Georgia lokal: En måling for Fox News av borgermestervalget i Atlanta på tirsdag gir bystyremedlem Keisha Lance Bottom (D) en knapp 42 – 39 ledelse på bystyremedlem Mary Norwood (Uavh.), mens en annen måling fra Landmark får lokalavisen Atlanta Journal-Constitution viser 51 – 45 ledelse til Norwood.

Michigan guvernør: Viseguvernør Brian Calley (R) stiller til guvernør i 2018. Avgjørelsen var ventet, og Calley vil dermed gå inn i et heidundrende primæroppgjør mot justisminister Bill Schuette.

Minnesota guvernør: Borgermester i Woodbury, Mary Giuliani Stephens (R) stiller til den republikanske guvernørnominasjonen i 2018.

Ohio guvernør: Administrasjonsminister Jon Husted (R) avslutter sin guvernørkampanje og blir viseguvernørkandidat for justisminister Mike DeWine (R). På samme tid erklærte talkshowverten Jerry Springer at han ikke ville stille for demokratene.