Aller først: Vår sak om de politikerne som tar farvel i 2018 ble postet tirsdag. I tillegg har vi oppdatert oversiktssidene for valg på guvernører, representanter og senatorer i 2018. De første detaljerte vurderingene vil komme engang over nyttår.

SENATET:

Alabama senator: Republikanske Strategy Research har målt igjen og finner nå republikaner Ray Moore med en 47- 45 ledelse på demokrat Doug Jones (49-43 sist). WT & S Consulting, også de republikanske, har tallene 46 – 41. Sky Research finner stillingen 47 – 40.

Minnesota senator: Nok en uke, nok en beskyldning eller tre om seksuell trakassering mot senator Al Franken (D). Det kommer garantert flere.

HUSET:

Michigan 13. distrikt: Kongressmann John Conyers (D) er i hardt vær, etter at det er kommet frem opplysninger om seksuell trakassering og rettslig forlik fra 2015; senere kom lignende opplysninger fra 90-tallet. Washington Post meldte for et par uker siden at i de siste 20 årene har Kongressen betalt 17 millioner skattedollar i totalt 264 forlik for «arbeidsrelaterte hendelser» – hvorav de fleste trolig omhandler seksuell trakassering. Dersom disse opplysningene offentliggjøres, kan det bli mange ledige distrikt i 2018.

Pennsylvania 1. distrikt: Kongressmann og mangeårig partiboss i Philadelphia, Bob Brady (D) er under etterforskning av FBI for korrupsjon.

Texas 6. distrikt: Kongressmann Joe Barton (R) måtte onsdag beklage at han hadde sendt et nakenbilde av seg selv, men så langt tyder ingenting på at det har vært noe trakassering inne i bildet.

Texas 21. distrikt: To nye kandidater har meldt seg til den republikanske nominasjonen i dette åpne setet. Tidligere kongressmann Quico Canseco stilte opprinnelig i det langt mer demokratisk 20. distriktet, men hoppet altså over hit når det ble klart at kongressmann Lamar Smith ikke tok gjenvalg. I tillegg stiller partilederen i Bexar County, Robert Stovall.

DELSTATENE:

Maine guvernør: Den tidligere uavhengige guvernørkandidaten Shawn Moody stiller i 2018 som republikaner. Moody tok 4. plass i 2010.