Aller først: En sak om profilene som avstår fra gjenvalg i 2018 vil bli postet i løpet av tirsdag. Saken vil bli oppdatert ved behov.

 

Alabama senator: Her spriker det, gitt! Vi tar en kjapp oppsummering av alle målingene som har kommet inn denne uken: For oss ukjente Change Research hadde en måling allerede forrige lørdag som ga republikaneren Roy Moore, som altså er blitt beskyldt for overgrep mot mindreårige, en knapp 44 – 40 ledelse over demokraten Doug Jones. De kom med en ny måling torsdag, som ga Jones en 46 – 43 ledelse. Sent søndag kom Emerson og ga Moore en 55 – 45 ledelse; også Strategy Research har Moore i tet med 49 – 43. Republikanske JMC kom sent søndag med en måling som ga Jones en 46 – 42 ledelse og republikansk Gravis har også Jones i tet med 47 – 42. Den nasjonale valgkomite for republikanerne i Senatet fikk tatt opp en måling som viste full katastrofe; 51 – 39 til Jones, mens en måling for FOX News gir Jones en 50 – 42 ledelse.

Minnesota senator: Også den demokratiske senatoren Al Franken er i hardt vær, etter at det ble kjent at han i 2006 skal ha kysset en kvinnelig modell og sportskommentator mot hennes vilje og deretter posert for et klående bilde mens hun sov.

New Jersey senator: Rettssaken mot senator Bob Menendez (D) ble avsluttet uten at juryen klarte å bli enige. Justisdepartementet vurderer om de skal reise ny sak.

Rhode Island senator: Tidligere høyesterettsdommer Bob Flanders (R) stiller til Senatet i 2018 mot senator Sheldon Whitehouse (D).

 

Idaho 1. distrikt: Delstatsrepresentant Christy Perry (R) stiller i dette åpne setet i 2018.

Massachusetts 3. distrikt: USAs tidligere ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, stiller til Kongressen for demokratene. Mange nordmenn vil muligens huske Gifford fra medieoppslag og fra hans eget realityshow.

New Hampshire 1. distrikt: Delstatsrepresentant Mindi Messmer (D) stiller i dette åpne distriktet i 2018.

Pennsylvania 15. distrikt: Fylkesråd Mike Pries (R) stiller i dette åpne setet i 2018.

Texas 29. distrikt: Kongressmann Gene Green (D) tar ikke gjenvalg i 2018. Distriktet er massivt demokratisk, så her er all spenning knyttet til deres primærvalg. Distriktet er også dominert av hispanjoler, så det er trolig at den neste representanten vil ha etnisk bakgrunn fra denne gruppen. Så langt har delstatssenator Sylvia Garcia og delstatsrepresentant Armando Walle meldt seg på.

Utah 4. distrikt: Provos borgermester John Curtis (R) ble sverget inn i Kongressen mandag. Dermed er det kun PA-18 som står ledig av Husets 435 distrikter.

 

Colorado guvernør: Distriktsadvokat George Brauchler (R), som lenge har vært kandidat til guvernørvervet, droppet ned til justisministervalget mandag, etter at justisminister Cynthia Coffman (R) før helgen annonserte at hun ville bli guvernør. Brauchler imponerte ikke i pengeinnsamlingen til guvernørvalget og kampanjen gjennomgikk flere utskiftninger av nøkkelpersonell.

Louisiana finans: Lørdagens suppleringsvalg til finansministerembetet ble vunnet av tidligere delstatsrepresentant John Schroder (R), som beseiret advokat Derrick Edwards (D) 56 – 44.

Louisiana lokal: Bystyremedlem LaToya Cantrell (D) vant lørdagens borgermestervalg i New Orleans. Hun slo tidligere dommer Desiree Charbonnet (D) med sifrene 60 – 40.

New Mexico lokal: Borgermestervalget i Albuquerque tirsdag ble vunnet av delstatsrevisor Tim Keller (D). Han slo bystyremedlem Dan Lewis (R) 62 – 38.

Ohio guvernør: Lederen for det nasjonale forbrukerdirektoratet, Richard Cordray (D), vil gå av i slutten av måneden, trolig for å stille til den demokratiske guvernørnominasjonen i 2018.

Pennsylvania guvernør: Speakeren i delstatshuset, Mike Turzai (R) stiller til guvernør i 2018. Turzai har i tidligere sykluser flørtet med å stille, men denne gang gjør han altså alvor av det.

Oppdatert søndag kveld: Veteran og advokat Conor Lamb vant den demokratiske nominasjonen i Pennsylvanias 18. distrikt, til suppleringsvalget 13. mars.