John Schroder og Derrick Edwards gikk videre til andre runde av finansministervalget.

Natt til søndag avholdes andre og avgjørende runde av suppleringsvalget på ny finansminister i Louisiana, samt borgermestervalget i New Orleans.

Valglokalene i Louisiana stenger kl. 03:00 natt til søndag og du kan følge opptellingen på sidene til delstatens administrasjonsminister. For resultatene fra borgermestervalget i New Orleans, velg «Parish» og deretter «Orleans».

Derrick Edwards

Første runde av suppleringsvalget til finansminister i Louisiana endte med at den demokratiske advokaten Derrick Edwards (f.1974) tok flest stemmer – 31%. Som foran første runde har han minimalt med støtte fra delstatspartiet og ingen egentlig valgkamporganisasjon, kun en (D) etter navnet. Det har vært spekulasjoner rundt at han kan trekke en del flere stemmer fordi overveldende demokratiske New Orleans har valg på borgermester samme dag, men jeg kan ikke se at det skal være i nærheten av tilstrekkelig.

John Schroder

Andreplassen gikk til den republikanske forretningsmannen og delstatsrepresentanten John Schroder (f.1961), som tok 24%. Han har samlet inn godt med penger og har en god valgkamporganisasjon, så han bør klare å få tilstrekkelig mange republikanere til stemmeurnene. De fire republikanske kandidatene tok til sammen ca. 2/3 av stemmene, så Schroder er storfavoritt, selv om republikanerne skulle se et stort frafall i velgermassen.

Min vurdering: Trygg seier til Schroder.


LaToya Cantrell

Første runde i borgermestervalget i New Orleans endte med at bystyremedlem LaToya Cantrell (39%) og tidligere dommer Desiree Charbonnet (30%) gikk videre til andre runde. Begge er demokrater og solide kandidater. Det er ikke så stor forskjell på dem, men Cantrell er litt til venstre og fokuserer mer på sosial nød og denslags, mens Charbonnet er noe mer sentrumsorientert og fokuserer mer på økonomi og kriminalitet.

Desiree Charbonnet

Det er vanskelig å spå et valg som trolig vil ha lav deltagelse. På den ene siden har Cantrell et markant overtak fra første runde og støtte fra lokale medier og hun har også fått støtte fra kandidatene som tok 3. og 4. plass. På den annen side kan det argumenteres for at Charbonnet står politisk nærmere de to og hun har støtte fra både den lokale kongressmannen, Cedric Richmond og størsteparten av partiapparatet.

Valgkampen er blitt skitten og personlig og beskyldninger om misbruk av offentlige midler er blitt utvekslet, særlig Cantrell fikk en skrape i lakken da det ble kjent at hun skal ha brukt et kredittkort utstedt av byen til å betale personlige utgifter (delstatsrevisoren har satt igang gransking). Hun har imidlertid hatt ledelsen på de målingene som er kommet i november og jeg ser ingen grunn til å tvile på dem.

Min vurdering: Trolig seier til Cantrell.