Aller først: Vår sak om suppleringsvalget i Utahs 3. kongressdistrikt, samt en rekke borgermestervalg vil bli sluppet kl. 05:00 onsdag 1. november, mens en sak om guvernørvalget i New Jersey blir sluppet kl. 05:00 på torsdag. En sak om delstatsvalgene i Virginia blir sluppet kl. 05:00 fredag.

 

Alabama senator: Strategy Research er ute med en måling som gir republikaner Roy Moore en 52 – 41 ledelse over demokrat Doug Jones.

Arizona senator: Nok et senatssete åpner seg. Senator Jeff Flake (R) annonserte at han ikke tar gjenvalg i 2018 og retter samtidig flengende kritikk mot Donald Trump. Flake hadde gjennom lengre tid gjort seg upopulær blant egne velgere, både gjennom konflikter med Trump og sitt liberale ståsted i innvandringsdebatten. Tidligere delstatssenator Kelli Ward (R) har vært kandidat en stund, men det er ventet at langt tyngre navn nå melder seg på. Blant de aktuelle kandidatene på republikansk side er kongresskvinne Martha McSally, tidligere kongressmann Matt Salmon, delstatens finansminister Jeff DeWit og delstatsformann Robert Graham.

Tennessee senator: Tidligere kongressmann Stephen Fincher (R) stiller til Senatet i 2018. Dermed er det klart at det blir en republikansk nominasjonskamp mot kongresskvinne Marsha Blackburn, som også stiller. Fincher er mer moderat, og således på line med avtroppende senator Bob Corker (R).

Utah senator: Anonyme kilder hevder igjen at senator Orrin Hatch (R) ikke vil ta gjenvalg i 2018 og at tidligere presidentkandidat Mitt Romney (R) vil stille i stedet.

 

Massachusetts 3. distrikt: Tidligere stabssjef for borgermesteren i Boston, Daniel Koh (D), stiller i dette åpne distriktet i 2018.

Montana 1. distrikt: Både tidligere delstatssenator Lynda Moss (D) og tidligere delstatsrepresentant Kathleen Williams (D) stiller i 2018.

Pennsylvania 18. distrikt: Guvernør Tom Wolf (D) har fastsatt datoen for suppleringsvalget til tirsdag 13. mars neste år. I Pennsylvania nominerer egne partimøter kandidatene til suppleringsvalg. Republikanerne avholder sitt nominasjonsmøte lørdag 11. november, mens demokratene nominerer søndag 19. november.

Texas 20. distrikt: Tidligere kongressmann Quico Canseco (R), som representerte det 23. distriktet i en periode, stiller mot kongressmann Joaquin Castro (D). Distriktet er moderat demokratisk.

 

Illinois justis: Tidligere guvernør Pat Quinn (D), som tapte knepent for republikaneren Bruce Rauner i 2014, stiller til justisminister i 2018. Quinn var ekstremt upopulær for bare tre år siden, så det skal bli interessant å se om han er tilgitt allerede.

New Jersey guvernør: Quinnipiac er ute med en måling som gir demokrat Phil Murphy en 57 – 37 ledelse på republikaner Kim Guadagno. Stockton har litt jevnere tall; 51- 37.

Oklahoma guvernør: Demokratenes mindretallsleder i delstatshuset, Scott Inman, trekker seg både fra guvernørvalget og fra delstatshuset pga. familieforhold.

Rhode Island guvernør: Cranstons borgermester Allan Fung (R), som tapte med 4% mot guvernør Gina Raimondo i 2014, vil stille igjen i 2018. Han må først beseire to andre republikanere i primærvalget.

Virginia guvernør: En ny måling fra Hampton University gir republikaner Ed Gillespie en 41 – 33 ledelse på demokrat Ralph Northam. Både marginen og de særdeles lave tallene for begge kandidater såpass nær et valg, gjør meg tvilende. Dertil kommer at Gillespie selv ikke har sluppet en eneste intern måling som kan bekrefte Hamptons tall. Christopher Newport University har derimot Northam i ledelsen med 50 – 43. Vi har også to republikanske målinger av valget; IMGE Insights har Northam i ledelsen med 48 – 44, mens The Polling Company har dødt løp på 44 – 44.