Morgenkaffen torsdag 14. september: Trump, Schumer og Pelosi skal ha blitt enige om en plan for DACA

God morgen! Det er torsdag 14. september, Trump skal nok en gang kommet til enighet med Chuck og Nancy, Bernie har introdusert «Medicare for All», og Mor­gen­kaffen er servert. Podkastversjonen er allerede publisert.

«To my Republican colleagues, please don’t lecture us on health care.»

Senator Bernie Sanders (I-Vermont) under pressekonferansen der lovforslaget «Medicare for All Act of 2017» ble lansert.

DAGENS

1. Trump skal ha kommet til enighet med demokrater om å beskytte hundretusenvis av unge DACA-immigranter

Trump-administrasjonen kunngjorde i forrige uke at de faser ut DACA-programmet – som beskytter rundt 700.000 udokumenterte innvandrere som kom til USA sammen med foreldrene sine som barn og unge. I går kveld skal imidlertid Trump ha kommet til enighet med minoritetslederne Chuck Schumer (D-New York) og Nancy Pelosi (D-California, 12. distrikt) om å jobbe sammen for å nå en varig løsning for denne gruppen.

Det kan umulig falle i god jord hos justisminister Jeff Sessions, og Bretibart.com omtaler allerede Trump som «Amnesty Don». Nyheten om at Trump i nok et tilfelle ser ut til å samarbeide med demokratene, og det attpåtil i en immigrasjonssak, mottas slik av Steve King (R-Iowa, 4. distrikt):

To be continued! Les mer.

2. Bernie avduker ”Medicare for All”

Senator Bernie Sanders (I-Vermont) introduserte onsdag kveld sitt lovforslag om Medicare for All. Sammen med lovforslaget kunngjorde den uavhengige senatoren også navnene på 16 demokratiske støttespillere:

Under pressekonferansen dro Sanders en sterk kontrast mellom seg og opposisjonen. Republikanernes plan om å fjerne og erstatte Obamacare har blitt kritisert for å være skrevet bak lukkede dører. Senator Sanders sitt lovforslag, sammen med en finansieringsplan, var derimot allerede før pressekonferansen publisert offentlig.

Samtidig som Sanders la fram lovforslaget, omtalte Trumps pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders planen som en forferdelig idé. «I can’t think of anything worse than having government being more involved in your health care,” sa hun under gårsdagens pressebriefing. Les mer om Sanders «Medicare for All Act of 2017» her.

3. Trumps møte med senator Tim Scott

Onsdag ettermiddag møttes president Trump og den eneste republikanske, svarte senatoren Tim Scott (South Carolina) i Det hvite hus. Senator Scott var en av de sterkeste kritikerne til Trumps Charlottesville-uttalelser. Møtet handlet blant annet om håndteringen av USA samt administrasjonens forhold til det det afrikansk-amerikanske samfunnet.

Til pressen angående Charlottesville sa Scott at presidenten «was trying to convey that there was an antagonist on the other side (…) My response was, while that’s true, if you look at it from a sterile perspective, there was an antagonist on the other side. However, the real picture has nothing to do with who is on the other side. It has to do with the affirmation of hate groups who over three centuries of this country have made it their mission to create upheaval for minority communities.» Les mer.

LES OGSÅ

«Flynn Promoted Nuclear-Plant Project While in White House» av Cristopther S. Stewart, Rob Barry og Shane Harris (The Wall Street Journal): «As President Donald Trump’s national security adviser, retired Lt. Gen. Mike Flynn promoted a controversial private-sector nuclear power plan in the Middle East that had once involved Russian companies, according to former security-council staffers and others familiar with the effort.» Les mer.

«Justice Department declines Senate request to interview FBI officials over Comey firing» av Manu Raju (CNN): «The Justice Department is preventing Senate investigators from interviewing two top FBI officials who could provide first-hand testimony over the firing of former FBI Director James Comey, the latest sign that Special Counsel Robert Mueller could be investigating the circumstances around the firing, officials tell CNN.» Les mer.


Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere på nyhetsbrevet. Morgenkaffen publiseres også som podkast. Du finner oss i podkastappen din.