Morgenkaffen torsdag 31. august: Trump snakker omsider skattereform, men detaljene uteblir

God morgen! Det er torsdag 31. august, Trump har omsider rettet fokuset mot skattereform, og Mor­gen­kaffen er servert. Podkastversjonen er allerede publisert.

«You’re not going to bully United States senators, this isn’t The Apprentice.»

Tom Cole (R-Oklahoma) til Associated Press om Trumps kritikk av sentrale republikanere i forkant av utforming og avstemning av en ny skattereform.

DAGENS

1. Trump til kongressen: «Ikke skuff meg»

I går,i Springfield, Missouri, snakket Trump om sitt nyeste prosjekt: En skattereform. Detaljene uteble, men Trump ønsker en reform med betraktelige skattekutt. Han gjorde et særlig poeng av at han ikke ønsker å bli skuffet (av partifellene) i Kongressen, noe som er en forståelig bekymring etter helsereform-fadasen til republikanere.

Trump har ved flere anledninger gitt uttrykk for sin misnøye over den mislykkede reverseringen av Affordable Care Act, eller Obamacare, da det nye lovforslaget ikke en gang klarte å få nok stemmer fra republikanerne i Senatet. Dette har ført til at Trump har kritisert flere sentrale republikanere den siste måneden, blant annet republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell (R-Kentucky). Les mer

2. Spesialetterforsker Mueller samarbeider med New Yorks justisminister om etterforskningen av Paul Manafort

Spesialetterforsker Robert Mueller og hans team samarbeider nå med New Yorks justisminister Eric Schneiderman om deres etterforskning av Paul Manafort og hans økonomiske transaksjoner. Samarbeidet er den siste indikasjonen på at etterforskningen av president Donald Trumps tidligere kampanjeleder, som er en del av Russland-etterforskningen, intensiveres. Les mer.

3. Pence besøker Texas i dag

Visepresident Mike Pence skal i dag besøke områder i Texas som er rammet av orkanen Harvey. Texas sliter med katastrofal oversvømmelse, og mengden nedbør forventes å øke. Det er også rapportert om at 38 mennesker har omkommet eller at de er mistenkt å ha omkommet som et resultatet av orkanen. Les mer.

Liveoppdateringer: Louisiana rammes også av Harvey. Du kan følge utviklingen her.

LES OGSÅ

«How to Get Rich in Trump’s Washington» av Nicholas Confessore (New York Times Magazine): «As for so many other people, election night did not pan out quite the way Robert Stryk expected. Stryk began the night slumped in a Morton’s steakhouse in downtown Washington, tuning out the guests at his watch party to type out the campaign announcement of a buddy who — in the wake of Donald J. Trump’s all-but-certain defeat and the Republican Party implosion that was sure to follow — planned to make a long-shot bid for chairman of the Republican National Committee.» Les mer.

«Pentagon finally comes clean on Afghanistan troop levels» av Wesley Morgan (Politico): «The Pentagon revealed Wednesday there are some 2,600 more American troops in Afghanistan than it previously acknowledged — approximately 11,000, not the longtime public figure of 8,400. The number 11,000 is an approximation. It may be slightly above that, it may be slightly below that, it will certainly vary,” Marine Lt. Gen. Kenneth McKenzie, Jr., the director of the Joint Staff, told reporters at the Pentagon.» Les mer.


Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere på nyhetsbrevet. Morgenkaffen publiseres også som podkast. Du finner oss i podkastappen din.