Det er primærvalg i Alabama på tirsdag og en egen sak kommer tirsdag morgen.

 

Alabama senator: En måling fra JMC av det republikanske primærvalget gir tidligere dommer Roy Moore 30%, mot 22% for senator Luther Strange og 19% for kongressmann Mo Brooks. En annen måling, fra Cygnal, har Moore på 31%, Strange på 23% og Brooks på 18%. En tredje, fra Trafalgar har Moore på 35%, Strange på 23% og Brooks på 20%. Strange har for øvrig fått støtte fra president Donald Trump, som fortsatt er populær i Alabama og denne støtten er i liten grad fanget opp av målingene.

Indiana senator: Kongressmann og tidligere administrasjonsminister Todd Rokita (R) har nå erklært offisielt at han stiller til Senatet; dermed er det duket for republikansk nominasjonskamp mot kollega Luke Messer.

Nevada senator: Som om ikke senator Dean Heller (R) hadde en vanskelig valgkamp foran seg neste år, må han slite med en intern utfordring fra forretningsmann Danny Tarkanian, som tapte valget i det 3. distriktet i fjor. Tarkanian, som har et kjent navn i delstaten (han er sønn av en berømt basketballtrener), har tapt en rekke valg og primærvalg til andre verv tidligere.

 

Massachusetts 3. distrikt: Kongresskvinne Niki Tsongas (D), som er enke etter tidligere senator og presidentkandidat Paul Tsongas (D), avstår fra gjenvalg i 2018.

South Carolina 1. distrikt: Kongressmann Mark Sanford (R), som er en av de mest Trump-kritiske republikanerne i Kongressen, utfordres i primærvalget av delstatsrepresentant Katie Arrington.

 

Kansas guvernør: Forsikringskommissær Ken Selzer (R) stiller til guvernør i 2018. Samtidig har også viseguvernør Jeff Colyer (R), som trolig blir forfremmet i løpet av året, gjort det klart at han er kandidat.

Michigan lokal: Det demokratiske primærvalget til borgermester i Detroit endte med en klar seier til borgermester Mike Duggan, som tok ca 67%. Byen er sterkt demokratisk, så en seier her er i praksis ensbetydende med seier i november.

Tennessee guvernør: Leder av demokratenes gruppe i delstatshuset, Craig Fitzhugh stiller til guvernør i 2018.

Virginia guvernør: En måling gir demokrat Ralph Northam en 42 – 37 ledelse over republikaner Ed Gillespie, mens en annen viser en 44 – 38 ledelse.

Wisconsin guvernør: Delstatsrepresentant Dana Wachs (D) stiller til guvernør i 2018.