Dette er siste valgsnacks før sommerferien. Vi er tilbake en gang i første halvdel av august, med saker om bl.a. suppleringsvalget til Senatet fra Alabama, samt det republikanske primærvalget til Utahs 3. distrikt. Begge går av stabelen 15. august.

 

Michigan senator: Tidligere justitiarius for delstatens høyesterett, Robert Young vil stille til Senatet for republikanerne mot den demokratiske senatoren Debbie Stabenow. Young satt i nesten 20 år i høyesterett og vil bli delstatens første svarte senator om han vinner.

Nevada senator: Kongresskvinne Jacky Rosen (D), som ble valgt så sent som i fjor, ventes å stille mot senator Dean Heller (R) i 2018. Rosen har bakgrunn som forretningskvinne og forstander for en reformsynagoge.

 

Colorado 6. distrikt / Colorado justis: Kongressmann Mike Coffman (R) skal skilles. Normalt ikke en nyhet verdig valgsnacksen, men siden hans kone Cynthia Coffman er delstatens justisminister og potensielt partiets guvernørkandidat i 2018, kan det ha en viss relevans.

Georgia 6. distrikt: Tirsdagens suppleringsvalg ble vunnet av tidligere administrasjonsminister Karen Handel (R), som slo dokumentfilmskaper Jon Ossoff (D) med sifrene 52 – 48 (knapt 10.000 stemmer).

Florida 18. distrikt: Advokat Pam Keith (D), som stilte til senatsnominasjonen i 2016, utfordrer kongressmann Brian Mast (R) i 2018.

Nevada 3. distrikt: Delstatssenator Scott Hammond (R) planlegger allerede å stille i dette distriktet, som blir åpent når (hvis) kongresskvinne Jacky Rosen (D) stiller til Senatet.

New Hampshire 2. distrikt: Tidligere delstatsrepresentant Jack Flanagan (R), som kom på andre plass i fjorårets nominasjonsvalg vil stille igjen.

South Carolina 5. distrikt: Tirsdagens suppleringsvalg ble vunnet av tidligere delstatsrepresentant Ralph Norman (R), som slo skatteadvokat Archie Parnell (D) med 51 – 48 (i underkant av 3.000 stemmer).

 

California guvernør: Delstatsrepresentant Travis Allen (R) stiller i 2018.

Iowa guvernør: Borgermester i Cedar Rapids og tidligere Speaker i delstatshuset, Ron Corbett vil utfordre guvernør Kim Reynolds i det republikanske primærvalget. Reynolds rykket opp da Terry Branstad (R) ble guvernør til Kina i mai.

Maryland guvernør: Leder av fylkesregjeringen i Prince George’s County, Rushern Baker (D) stiller til den demokratiske nominasjonen i 2018; det gjør også advokat Jim Shea.

Nevada guvernør: Fylkesråd i Clark County, Steve Sisolak (D) stiller til guvernør i 2018.

Virginia guvernør: En måling fra Quinnipiac gir demokrat Ralph Northam en 47 – 39 ledelse på republikaner Ed Gillespie.

Wisconsin viseguvernør: Delstatens viseguvernør, Rebecca Kleefisch (R) vil ikke stille til Senatet i 2018, men til gjenvalg. Det betyr trolig at guvernør Scott Walker (R) også tar gjenvalg, som forventet.