Aller først: Tirsdag er det suppleringsvalg i Georgias 6. kongressdistrikt og South Carolinas 5. kongressdistrikt. Egen sak kommer i løpet av tirsdag formiddag.

 

Arizona 2. distrikt: Lege og tidligere delstatsrepresentant Matt Heinz (D), som tapte 57 – 43 for kongresskvinne Martha McSally i 2016, prøver igjen.

Colorado 2. distrikt: Kongressmann Jared Polis (D) stiller til guvernør og dermed blir dette sterkt demokratiske setet åpent. Så langt stiller delstatsansatte og tidligere guvernørrådgiver Joe Neguse, som knepent tapte valget til administrasjonsminister i 2014.

Georgia 6. distrikt: En måling fra SurveyUSA viser dødt løp, 47 – 47 mellom demokrat Jon Ossoff og republikaner Karen Handel foran suppleringsvalget 20. juni. Også OpinionSavvy ser et jevnt oppgjør, med 49.7% for Ossoff og 49.4 for Handel. Republikanske Trafalgar har derimot Ossof på 50%, mot 47% for Handel, mens Landmarks måling gir Ossof en knapp 50 – 48 ledelse.

Idaho 1. distrikt: Tidligere delstatssenator Russ Fulcher (R), som tok 44% i primærvalget til viseguvernør i 2014, dropper ut av guvernørkampen og vil i stedet stille i dette distriktet, som blir åpent fordi kongressmann Raul Labrador (R) stiller til guvernør. Labrador ga umiddelbart sin støtte til Fulchers kandidatur.

Kansas 3. distrikt: Lege Andrea Ramsey stiller for demokratene mot kongressmann Kevin Yoder (R). Hillary Clinton tok en knapp seier her i 2016, men Yoder ble samtidig gjenvalgt med 51%.

Louisiana 1. distrikt: Kongressmann og sjefsinnpisker Steve Scalise (R) ble såret under en skyteepisode i Virginia onsdag. Han er nå utenfor livsfare, men tilstanden er fortsatt kritisk og det er uvisst hvilken effekt hendelsen vil ha på hans ønske om gjenvalg i dette trygt republikanske distriktet.

Nebraska 2. distrikt: Tidligere kongressmann Brad Ashford (D), som ble slått ut i fjor etter kun en periode, vil ha omkamp mot kongressmann Don Bacon (R).

New Hampshire distrikt 1: Delstatssenator Andy Sanborn (R) stiller mot kongresskvinne Carol Shea-Porter (D) i dette svært jevne distriktet, som har byttet partitilhørighet de fire siste valgsyklusene.

Utah 3. distrikt: Det republikanske nominasjonsmøtet lørdag endte med seier til tidligere delstatsrepresentant Chris Herrod, som dermed møter advokat Tanner Ainge og Provos borgermester John Curtis i primærvalget 15. august. Demokratene nominerte lege Kathie Allen.

Wisconsin 6. distrikt: Non-profit direktør Dan Kohl (D) vil stille mot kongressmann Glenn Grothman (R). Kohl er nevø av tidligere senator Herb Kohl (D).

 

Alabama guvernør: Tidligere høyesterettsjustitiarius Sue Bell Cobb (D) stiller til guvernør i 2018. Cobb er sentrumsorientert, og støttet bl.a. senator Jeff Sessions’ utnevnelse til føderal justisminister, så det er mulig hun ikke overlever et primærvalg, men hun er i det minste en seriøs kandidat.

Colorado guvernør: Kongressmann Jared Polis (D) fra det 2. distrikt stiller til guvernør i 2018. Dermed blir det en kamp mot bl.a. kollega Ed Perlmutter (D) i det 7.

Florida finans: Delstatens finansminister, Jeff Atwater (R) vil gå av 30. juni. Avgangen har vært varslet helt tilbake i februar.

Kansas guvernør: Tidligere delstatssenator Jim Barnett (R) stiller i 2018.

Minnesota guvernør: Nok en demokrat melder seg på: Delstatsrepresentant og tidligere Speaker i delstatshuset Paul Thissen.

New Jersey guvernør: En måling fra Quinnipiac gir demokrat Phil Murphy en 55 – 26 ledelse på republikaner Kim Guadagno foran høstens guvernørvalg.

Puerto Rico lokal: Territoriet Puerto Rico stemte overveldende for å bli en delstat i USA i en ikke bindende folkeavstemning sist søndag. Valgdeltagelsen var dog på kun 23%, så det er vanskelig å si at guvernør Ricco Rossello (PNP) har fått noe mandat til å endre øyas status.

Rhode Island guvernør: Den første seriøse republikaner har meldt seg til å utfordre guvernør Gina Raimondo (D); tidligere delstatsrepresentant Joe Trillo.

Virginia guvernør: Demokratene nominerte viseguvernør Ralph Northam, som slo tidligere kongressmann Tom Perriello 56 – 44. Republikanerne nominerte politisk konsulent Ed Gillespie, som tok en syltynn 44 – 43 seier over fylkesråd Corey Stewart. Sistnevnte har sagt han ikke vil gi offisiell støtte til Gillespie, men vil stemme på ham. En måling fra republikanske Harper, tatt opp i etterkant av nominasjonene, viser dødt løp i november; 46 – 46.

Virginia viseguvernør: Demokratene nominerte jurist Justin Fairfax, som tok 49% mot 39% for politisk konsulent Susan Platt. Republikanerne nominerte delstatssenator Jill Vogel, som slo kollega Bryce Reeves 43 – 40.