Valgsnacks for uke 22

Aller først: Det er primærvalg i New Jersey på tirsdag – delstaten er en av fem som avholder guvernørvalg i oddetallsår. Dernest avholder California suppleringsvalg for det 34. kongressdistrikt samme dag (dvs. onsdag morgen). Egen sak kommer i løpet av mandag, samt i morgenkaffen tirsdag. Dertil er det borgermestervalg i El Paso og i San Antonio lørdag.

 

Ohio senator: Den velstående forretningsmannen Michael Gibbons stiller i det republikanske primærvalget og stikker dermed kjepper i hjulene for finansminister Josh Mandel, som hadde håpet å unngå kamp etter at kongressmann Pat Tiberi i forrige uke avsto fra å stille.

 

California 21. distrikt: Advokat Emilio Huerta (D) vil på ny utfordre kongressmann David Valadao (R), som slo ham 57 – 43 i 2016, til tross for at Hillary Clinton vant distriktet 55 – 40.

Georgia 6. distrikt: Republikanske Landmark har foretatt en måling av suppleringsvalget 20. juni og gir demokrat Jon Ossoff en 49 – 48 ledelse over republikaner Karen Handel.

Kansas 2. distrikt: Bystyremedlem i småbyen Basehor, Vernon Fields (R) stiller i dette åpne setet. Fra før er delstatssenator Steve Fitzgerald (R) kandidat.

Ohio 5. distrikt: Fylkesråd i Van Wert County, Todd Wolfrum planlegger å stille mot kongressmann Bob Latta i det republikanske primærvalget i 2018. Wolfrum anklager Latta for å ha mistet kontaktene med velgerne.

South Carolina 5. distrikt: En intern måling for kampanjen til demokrat Archie Parnell viser at deres kandidat ligger under 50 – 40 for republikaner Ralph Norman.

Utah 3. distrikt: Republikanernes og demokratenes nominasjonsmøter er fastsatt til lørdag 17. juni.

 

Georgia guvernør: Den velstående delstatssenatoren Michael Williams (R) stiller til guvernør neste år og sier han vil bruke betydelige summer for å ta nominasjonen.

Hawaii viseguvernør: Lederen for fylkesrådet i Maui County, Alan Arakawa (D) stiller til viseguvernør i 2018. Den nåværende viseguvernøren, Shan Tsutsui (D) vil på sin side trolig stille til fylkesrådsleder på Maui. På Hawaii nomineres viseguvernøren separat, men velges sammen med guvernøren.

Maryland guvernør: Tidligere leder for borgerrettsbevegelsen NAACP, Ben Jealous vil søke den demokratiske nominasjonen for å stille mot guvernør Larry Hogan (R).

Michigan guvernør: Avtroppende delstatssenator Patrick Colbeck (R) har erklært seg som kandidat til det republikanske primærvalget. Vi venter fortsatt på hva viseguvernør Brian Calley og justisminister Bill Schuette vil gjøre.

Ohio guvernør: Ryktene går om at mange demokrater i Ohio vil ha TV-kjendisen Jerry Springer som guvernørkandidat neste år. Ampol.no har en egen sak her.

Oklahoma guvernør: Borgermesteren i delstatshovedstaden Oklahoma City, Mick Cornett (R) stiller til guvernør i 2018.

Puerto Rico lokal: Søndag 11. juni avholder Puerto Rico en folkeavstemning om hvorvidt territoriet skal fortsett med nåværende status, bli selvstendige eller bli en delstat. Forrige avstemning i 2012 ga støtte til å bli en delstat, men ettersom rundt ½ million stemmer var blanke, ignorerte Kongressen resultatet. Denne gangen er myndighetene på Puerto Rico nær desperate etter å bli inkludert i union og få føderal hjelp til å nedbetale statsgjelden, som er på 70 milliarder dollar, og som alt har ført til at territoriet har søkt om å få gå konkurs for å kunne restrukturere gjelden sin. Opposisjonspartiene har imidlertid varslet boikott av avstemningen.

South Dakota guvernør: Lederen for demokratenes gruppe i delstatssenatet, Billie Sutton stiller til guvernør neste år.

Tennessee guvernør: Den sterkt sosialkonservative delstatssenatoren Mae Beavers (R) stiller til guvernør i 2018.