Valgsnacks for uke 21

Michigan senator: Den første seriøse republikaner har meldt seg: Direktør i oljeindustrien Lena Epstein, som fungerte som Donald Trumps kampanjedirektør i delstaten i 2016, vil stille mot senator Debbie Stabenow (D) i 2018.

Rhode Island senator: Delstatsrepresentant Bobby Nardolillo (R) vil stille mot senator Sheldon Whitehouse (D).

 

Colorado 7. distrikt: Delstatssenator Dominick Moreno (D) vil stille i dette distriktet, som blir åpent fordi kongressmann Ed Perlmutter (D) stiller til guvernør.

Florida 27. distrikt: Tidligere skolestyremedlem og datter av den nåværende borgermesteren i Miami, Raquel Regalado (R) vil stille i dette åpne setet i 2018.

Georgia 6. distrikt: SurveyUSA har foretatt en måling og finner demokrat Jon Ossoff med en 51 – 44 ledelse på republikaner Karen Handel.

Montana 1. distrikt: Suppleringsvalget i Montana natt til onsdag ble vunnet av republikaneren Greg Gianforte, som vant 50 – 44 over demokraten Rob Quist. Seieren kom til tross for kontroversen onsdag kveld, der Gianforte skal ha fysisk angrepet en journalist.

South Carolina 5. distrikt: En måling tatt opp for en republikansk gruppe viser republikaner Ralph Norman med en 53 – 36 ledelse på demokrat Archie Parnell. En annen måling fra Gravis gir Norman en 47 – 34 ledelse.

Utah 3. distrikt: Påmeldingsfristen til suppleringsvalget i dette distriktet gikk ut fredag, og vi har en oversikt her. Det gjenstår fortsatt å samle inn underskrifter for de som taper på partienes distriktskonventer i juni (taperne kan bare fremtvinge primærvalg dersom de samler inn nok underskrifter).

 

Georgia guvernør: Delstatsrepresentant Stacey Evans (D) vil stille her. Fra før er hennes kollega Stacey Abrams (D) kandidat.

Iowa guvernør: Guvernør Terry Branstad (R) ble godkjent som ny ambassadør til Kina mandag og gikk av fra guvernørvervet onsdag. Viseguvernør Kim Reynolds (R) rykket opp og er dermed delstatens første kvinnelige guvernør.

Iowa viseguvernør: Den nybakte guvernøren har valgt advokat Adam Gregg til sin viseguvernør, men det er et juridisk problem her, siden Reynolds i henhold til delstatens grunnlov kun er «fungerende» guvernør og således beholder alle de rettigheter og plikter hun hadde som viseguvernør. Gregg blir derfor en administrator av vervet og får kun tittelen, ikke makten. Han blir ikke en del av «arverekkefølgen» og presidenten i delstatssenatet, Jack Whitver (R) vil rykke opp dersom Reynolds går av.

New Jersey guvernør: En måling fra Stockton University viser investor Phil Murphy med en soleklar 34 – 10 ledelse over Jim Johnson, med resten av feltet på under 10%. På republikansk side har viseguvernør Kim Guadagno en 37 – 18 ledelse på delstatsrepresentant Jack Ciattarelli.

Virginia guvernør: Washington Post er ute med en måling og finner at begge demokratene har en tosifret ledelse på den mest kjente republikaneren.