Valgsnacks for uke 20

Aller først: Skjærtorsdag avholdes suppleringsvalget til Representantenes hus fra Montana; en egen sak kommer tirsdag ettermiddag. I tillegg er kalenderen oppdatert med påmeldingsfrister & primærvalg for 2018-sesongen.

 

Alabama senator: Påmeldingsfristen til suppleringsvalget gikk ut onsdag og komplett oversikt ligger her. Den viktigste utviklingen de siste dagene, var at kongressmann Mo Brooks stiller i det republikanske primærvalget, mens delstatsrepresentant Ed Henry valgte å ikke stille, selv om han hadde erklært seg som kandidat tidligere.

Indiana senator: Kongressmann Todd Rokita (R) stiller til Senatet neste år, i likhet med sin kollega Luke Messer. De to har for øvrig akkurat hatt sin første krangel, der Messer anklager Rokita for å sette ut falske rykter om hans kone.

Ohio senator: Kongressmann Pat Tiberi (R), som ofte har vært nevnt som en potensiell kandidat i 2018, vil ikke stille mot senator Sherrod Brown (D). Dermed synes veien åpen for en omkamp for finansminister Josh Mandel (R), som tapte 51 – 45 mot Brown i 2012.

 

Arizona 1. distrikt: Delstatssenator Steve Smith (R) vil stille mot kongressmann Tom O’Halleran (D) i 2018.

California 25. distrikt: Advokat Bryan Caforio (D), som tapte 53 – 47 mot kongressmann Steve Knight (R) i 2016 vil stille igjen i 2018.

Georgia 6. distrikt: En ny måling fra Gravis gir demokrat Jon Ossoff en knapp 47 – 45 ledelse over republikaner Karen Handel foran valget 20. juni.

Minnesota 3. distrikt: Den velstående forretningsmannen Dean Phillips stiller for demokratene mot kongressmann Erik Paulsen (R) neste år. Paulsen har vunnet med marginer langt større enn sitt partis presidentkandidater og moste en sterk demokrat i fjor.

Oklahoma 1. distrikt: Pastor og forretningsmann Danny Stockstill (R) stiller i dette åpne distriktet neste år.

South Carolina 5. distrikt: Tirsdagens republikanske nominasjonsvalg ble vunnet av tidligere delstatsrepresentant Ralph Norman, som slo delstatsrepresentant Tommy Pope med så vidt over 200 stemmer (begge tok 50%). Norman møter demokraten Archie Parnell i valget den 20. juni.

Utah 3. distrikt: Kongressmann Jason Chaffetz (R), som alt har varslet at han ikke tar gjenvalg, vil trekke seg fra Representantenes hus 30. juni. Det er lyst ut nyvalg 7. november, med primærvalg 15. august og påmeldingsfrist 12. juni. Noen republikanere har alt meldt seg; delstatssenatorene Margaret Dayton og Deidre Henderson, delstatsrepresentant Brad Daw og tidligere delstatsrepresentant Chris Herrod.

 

Alabama guvernør: Landbrukskommissær John McMillan (R) stiller til guvernør i 2018.

Hawaii guvernør: Delstatsrepresentant Bob McDermott (R) stiller til guvernør i 2018.

Iowa guvernør: Delstatsrepresentant Todd Prichard (D) stiller til guvernør i 2018.

Kansas guvernør: Tidligere landbruksminister og delstatsrepresentant Josh Svaty (D) stiller til guvernør i 2018. Dermed har demokratene sitt første primærvalg til denne jobben siden 1998, da Wichitas tidligere borgermester Carl Brewer allerede har erklært seg som kandidat. I tillegg vurderer minoritetslederen i delstatshuset, Jim Ward, å stille.

Pennsylvania lokal: Det demokratiske primærvalget foran borgermestervalget i Pittsburgh ble vunnet av sittende borgermester Bill Peduto (D). I dypt demokratiske Pittsburgh er dette jevngodt med å bli valgt i november.

Virginia guvernør: En måling fra Washington Post av det republikanske primærvalget gir tidligere senatskandidat Ed Gillespie 38%, mot 18% for fylkesråd Corey Stewart og 15% for delstatssenator Frank Wagner. Stillingen i det demokratiske primærvalget er jevn, med 40% for tidligere kongressmann Tom Perriello og 38% for viseguvernør Ralph Northam. PPP har også målt det demokratiske primærvalget for Virginias lærerforening, som støtter Northam, og finner viseguvernøren i tet med 45%, mot 35% for Perriello.