Valgsnacks for uke 19

Aller først: Det er andre og avgjørende runde av det republikanske nominasjonsvalget i South Carolinas 5. kongressdistrikt tirsdag. En egen sak kommer tirsdag morgen. Dernest er det påmeldingsfrist til suppleringsvalget til Senatet fra Alabama onsdag.

 

Alabama senator: Advokat og tidligere føderal aktor (1997-2001) Doug Jones (D) stiller i suppleringsvalget til Senatet til høsten.

West Virginia senator: Kongressmann Evan Jenkins (R), som byttet parti så sent som i 2013, vil stille mot senator Joe Manchin (D) i 2018. Det er ventet at Jenkins får konkurranse om den republikanske nominasjonen fra justisminister Patrick Morrisey.

 

Arizona 2. distrikt: Tidligere delstatsrepresentant Bruce Wheeler (D) vil stille mot kongresskvinne Martha McSally i 2018.

Florida 5. distrikt: Tidligere kongresskvinne Corrine Brown (D), som tapte primærvalget i 2016, er av en føderal domstol dømt for svindel.

Florida 27. distrikt: Delstatssenator Jose Javier Rodriguez (D) stiller til dette åpne setet i 2018. Rodriguez anses som demokratenes kanskje sterkeste kandidat.

Idaho 1. distrikt: Advokat og tidligere justisminister og viseguvernør David Leroy er første republikaner til å erklære seg som kandidat til dette setet, som blir åpent neste år.

Montana 1. distrikt: To målinger er sluppet for dette racet. En intern måling for en demokratisk gruppe gir forretningsmann Greg Gianforte (R) en 49 – 43 ledelse på musiker Rob Quist (D) foran suppleringsvalget 25. mai, mens en annen måling fra Gravis gir Gianforte en 45 – 37 ledelse.

Oklahoma 1. distrikt: Delstatssenator Nathan Dahm blir fjerde republikaner til å stille i dette setet, som trolig blir åpent i 2018. Kongressmann Jim Bridenstine (R) har ikke sagt noe offisielt ennå, men ventes å overholde et løfte om kun å sitte i tre perioder. Han har også vært nevnt som en mulig NASA-direktør.

South Carolina 5. distrikt: Trafalgar Group har tatt opp en måling av tilstanden foran andre runde av det republikanske nominasjonsvalget tirsdag og finner tidligere delstatsrepresentant Ralph Norman med en 46 – 45 ledelse på delstatsrepresentant Tommy Pope.

Utah 3. distrikt: Kongressmann Jason Chaffetz (R), som leder Husets kontrollkomite, kan være på vei til Fox News. Chaffetz overrasket mange med sin avgjørelse i april om ikke å stille til gjenvalg i 2018.

West Virginia 3. distrikt: Tidligere delstatsrepresentant Rick Snuffer, som tapte mot en demokrat her i 2012, var første republikaner til å annonsere at han stiller i dette åpne setet. Kort tid etter meddelte den uavhengige delstatsrepresentanten Rupert Phillips at han ville registrere seg som republikaner og stille. Phillips skiftet for øvrig til uavhengig i januar i år; da hadde han vært demokrat siden han ble valgt inn i 2010. På demokratisk side stiller delstatssenator og veteran Richard Ojeda, som trolig er den sterkeste kandidaten for det partiet. Ojeda ble nasjonalt kjent da han ble slått ned bare dager før primærvalget i 2016, der han slo ut en sittende delstatssenator.

 

Alabama guvernør: Fylkeskommissær i Jefferson County, David Carrington (R) stiller til guvernør i 2018.

Florida justis: Delstatsrepresentant Jay Fant (R) stiller til justisminister i 2018.

Georgia viseguvernør: President pro tempore i delstatssenatet, David Shafer (R) stiller til viseguvernør i 2018. Han møter så langt delstatsrepresentant Geoff Duncan i det republikanske primærvalget.

Idaho guvernør: Kongressmann Raul Labrador (R) vil stille til guvernør i 2018. Avgjørelsen var ventet, og dette blir startskuddet på et durabelig basketak mellom den radikale Labrador og den moderate viseguvernøren Brad Little, som går for opprykk.

Maryland guvernør: Delstatssenator Rich Maladeno (D) stiller til guvernør i 2018.

Minnesota guvernør: Fylkeskommissær i Hennepin County og republikanernes tapende kandidat i 2014, Jeff Johnson stiller til guvernør igjen i 2018.

Nebraska lokal: Tirsdagens borgermestervalg i Omaha ble vunnet av borgermester Jean Stothert (R) med 53%.

Ohio guvernør: Administrasjonsminister Jon Husted (R) erklærte seg som kandidat til dette åpne vervet søndag, og mandag meddelte Daytons borgermester Nan Whaley (D) at hun stiller.

Oklahoma guvernør: Delstatsrevisor Gary Jones (R) stiller til guvernør i 2018.

Washington lokal: Borgermester Ed Murray (D) tar ikke gjenvalg pga. beskyldninger om seksuell trakassering.