Valgsnacks for uke 18

Alabama 2. distrikt: Delstatsrepresentant Barry Moore vil utfordre kongresskvinne Martha Roby i det republikanske primærvalget i 2018.

Florida 27. distrikt: Kongresskvinne Ileana Ros-Lehtinen (R) avstår fra gjenvalg i 2018. Hun ble først valgt i et suppleringsvalg i 1989 og var den gang det første cubanskættede medlem av Kongressen av ble gjenvalgt med 10% margin i 2016. Distriktet er klart demokratisk i presidentvalg; Hillary Clinton vant med 20% her, men republikanere har tradisjonelt gjort det bedre lenger ned i rekkene. Ikke desto mindre vil dette utgjøre et saftig mål for demokratene i 2018 og jeg endrer min vurdering til svakt demokratisk. Republikanerne har dog mange lokale politikere på lavere nivå, og en av dem stiller her; fylkeskommissær i Miami-Dade County, Bruno Barreio.

Georgia 6. distrikt: Demokrat Jon Ossoff har offentliggjort en intern måling foran valget 20. juni. Den gir ham en syltynn 48 – 47 ledelse på republikaner Karen Handel. En annen intern måling, tatt opp for en demokratisk gruppe, gir Ossoff en 50 – 48 ledelse. En uavhengig måling for WSB-TV gir imidlertid Handel ledelsen, 49 – 46.

Idaho 1. distrikt: Forretningsmann og tidligere fylkeskommissær i Idaho County, James Rockwell vil utfordre kongressmann Raul Labrador i den republikanske nominasjonskampen neste år. Det er mulig Labrador stiller til guvernør.

Iowa 1. distrikt: Delstatsrepresentant Abby Finkenauer (D) vil stille mot kongressmann Ron Blum (R) i 2018.

South Carolina 5. distrikt: Første runde av primærvalget ble avholdt på tirsdag og på republikansk side gikk de to delstatsrepresentantene Tommy Pope (31%) og Ralph Norman (30%) videre til andre runde 16. mai. For demokratene vant skatteadvokat Archie Parnell allerede i første runde, med 71%.

 

Florida guvernør: Landbrukskommissær og tidligere kongressmann Adam Putnam (R) og tidligere kongresskvinne Gwen Graham (D), datter av tidligere senator og guvernør Bob Graham (D), stiller begge til guvernør i 2018.

Georgia guvernør: Mindretallsleder i delstatshuset, Stacey Abrams (D) stiller til guvernør neste år.

Iowa guvernør: Delstatssenator Nate Boulton (D) vil stille til guvernør i 2018.

New Jersey guvernør: Quinnipiac har målt primærvalgene og finner viseguvernør Kim Guadagno med en 23 – 12 ledelse på delstatsrepresentant Jack Ciattarelli hos republikanerne. På demokratisk side leder forretningsmann Phil Murphy med 26%, mens ingen andre tar over 10%. Murphy leder 50 – 25 på Guadagno i selve valget.

New Mexico guvernør: Tidligere direktør i TV-selskapene CBS og spansktalende Univision, Jeff Apodaca vil stille til guvernør for demokratene i 2018. Hans far var guvernør på 70-tallet.

Ohio lokal: Borgermestervalget i Cincinnati tirsdag endte med at bystyremedlem Yvette Simpson (45%) og borgermester John Cranley (34%) gikk videre til andre runde i november.

Oklahoma guvernør: Tidligere kandidat til justisminister, Drew Edmondson (D) vil stille til guvernør i 2018.

Texas lokal: Borgermestervalget i El Paso lørdag endte med at tidligere delstatsrepresentant Dee Margo (R) med 45% og David Saucedo (R) med 24% gikk videre til andre runde.

Texas lokal: Borgermestervalget i Fort Worth lørdag endte med seier til borgermester Betsy Price (R), som tok 70% i første runde.

Texas lokal: Borgermestervalget i San Antonio lørdag endte med at borgermester Ivy Taylor (D) med 42% og bystyremedlem Ron Nirenberg (U) med 37% gikk videre til andre runde.