Valgsnacks for uke 17

Aller først: Det er primærvalg for suppleringsvalget i South Carolinas 5. kongressdistrikt tirsdag. En egen sak kommer tirsdag morgen.

 

Alabama senator: Tidligere høyesterettsjustitiarius Roy Moore (R) vil stille mot senator Luther Strange (R) i suppleringsvalget i år. Moore ble suspendert av Alabamas juridiske kommisjon i 2016, fordi han nektet å følge føderal presedens i spørsmål om likekjønnede ekteskap. Moore trakk seg fra delstatens høyesterett da han annonserte sitt kandidatur onsdag. I tillegg meddelte lege og president for Alabamas kristne koalisjon, Randy Brinson (R) mandag at han stiller.

 

Kansas 4. distrikt: Tidligere finansminister Ron Estes (R) ble sverget inn som ny kongressmann tirsdag. Samtidig tiltrådte delstatssenator Jake LaTurner (R) som ny finansminister.

Montana 1. distrikt: Emerson har målt og finner forretningsmann Greg Gianforte (R) med en 52 – 37 ledelse på musiker Rob Quist (D).

 

Alabama guvernør: Borgermesteren i Huntsville, Tommy Battle (R) stiller til guvernør i 2018. Han er første republikaner til å melde sin interesse, men det er fortsatt uvisst om fungerende guvernør Kay Ivey stiller for en full periode.

Colorado guvernør: Investor Doug Robinson, som er nevø av tidligere presidentkandidat Mitt Romney, stiller til den republikanske nominasjonen. Robinson har onkelens støtte og vil bruke egne penger på valgkampen.

Connecticut guvernør: Delstatsrevisor Kevin Lembo (D) har nedsatt et valgkamputvalg, men sier han fortsatt vil avstå dersom viseguvernør Nancy Wyman (D) vil stille til guvernør. Også borgermesteren i Bridgeport, delstatens største by, Joe Ganim (D) vil stille. Ganim er muligens best kjent for å ha blitt dømt for korrupsjon etter sin forrige borgermesterperiode og satt syv år i føderalt fengsel før han igjen ble valgt i 2015.

Georgia guvernør: Delstatssenator Hunter Hill (R) stiller til guvernør i 2018.

Indiana skole: Delstatsforsamlingen i Indiana har vedtatt å avvikle vervet som skoleinspektør fra og med valget i 2024. Vervet ble vunnet av republikaneren Jennifer McCormick i 2016, men før den tid hadde flere republikanske guvernører knivet med demokratiske inspektører.

Michigan guvernør: Forretningsmann Shri Thanedar stiller til den demokratiske guvernørnominasjonen i 2018.

Minnesota guvernør: Delstatsrepresentant Matt Dean (R), som tidligere var majoritetsleder, stiller til guvernørvalget neste år.

New Jersey guvernør: Den tidligere Long Hill-borgermesteren Gina Genovese (D), som i sin tid var delstatens første åpent lesbiske borgermester, vil stille til guvernør som uavhengig. Hun har svært små sjanser til å bli valgt, men kan avgjøre valget, avhengig av hvor hun henter stemmene sine.

South Dakota adm: Delstatsrevisor Steve Barnett (R) stiller til administrasjonsminister neste år.