Da ingen brydde seg om Bill Richardson

Året er 2007, alle snakker om Hillary Clinton, Barack Obama og John Edwards, og Bill Richardson sliter med å få oppmerksomhet. Løsningen: «Job Interview»-reklamen.

«Ok. Fjorten år i Kongressen, FN-ambassadør, energiminister, guvernør av New Mexico, forhandlet med diktatorer i Irak, Nord-Korea, Cuba, Zaire, Nigeria, Jugoslavia og Kenya, fikk til en fredsavtale i Daifur, nominert til Nobels fredspris fire ganger… Så… Hva får deg til å tro at du kan bli president?»

På tross av den artige reklamesnutten så gikk det ikke veien for Richardson i 2008.

Han tok 4. plass i Iowa (2 %) og 4. plass i New Hampshire (5 %), og kastet deretter inn håndkleet.

Den tidligere Clinton-mannen — Richardson var Bill Clintons FN-ambassadør (1997-1998) og energiminister (1998-2001) — skuffet Hillaryland og Bill da han ga sin støtteerklæring til Barack Obama to måneder etter exiten fra nominasjonskampen.

Richardson ble lenge omtalt som en mulig visepresidentkandidat, og det ble spekulert i at det var nettopp denne stillingen han hadde i tankene da han støttet Obama. Den gikk isteden til Biden, en kandidat som gjorde det enda dårligere enn Richardson i 2008. Biden tok 5. plass og kun 1 % av stemmene i Iowa. Han ga seg før stemmegivningen begynte i New Hampshire.

Hva har Richardson gjort siden skuffelsen i 2008? Han fortsatte i jobben som guvernør av New Mexico (2003-2011) og driver nå med litt konsulentvirksomhet i tillegg til å gi taler i ny å ne.

1 kommentar